fbpx

Icon Scrie un comentariu

monument luna

IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat ieri la sfințirea monumentului eroilor de la Luna, alături de un sobor de preoți, reprezentanți ai bazei aeriene militare, primari din zonă, alte oficialități, dar și mulți localnici care au dorit să participe la acest eveniment.

 

Cu această ocazie, primarul localității Luna, Aurel Giurgiu, a primit ordinul ”Mihai Vodă” din partea IPS Andrei, ca un semn de recunoaștere a eforturilor depuse pentru ca, în anul centenar în care s-a aniversat Marea Unire, să se ridice acest momenument închinat memoriei înaintașilor care au luptat și s-au jertfit pentru țară.

Inaugurarea monumentului s-a realizat în preajma Zilei Naționale a României.

Această unire s-a făcut cu mari sacrificii, cu mari jertfe din partea poporului român... Din păcate, am avut și noi victimele noastre și am considerat oportun să le închinăm acest monument, pe care să fie scris numele tuturor lunenilor care au murit pentru libertate și unitate. Să le purtăm veșnică recunoștință, să ne aducem aminte că armata română și-a făcut întotdeauna datoria, este unul din etaloanele țării, la ora actuală este instituția în care aveam cea mai mare încredere, le mulțumim foștilor oșteni dar și celor care servesc patria cu credință la ora actuală”, a transmis primarul Aurel Giurgiu, cu ocazia inaugurării monumentului, înaintea Zilei Marii Uniri din acest an.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator