fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Tureni

Anul 2018 a fost un an greu pentru administrația locală din Tureni, proiecte pe fonduri europene, investiții în infrastructură, realizarea unei capele, dotări la școală, sunt doar câteva din obiectivele avute în vedere.

 

Primărița Dana Mănăilă ne-a declarat că deszăpezirea se va face și în acest an în regie proprie cu utilajul din dotare.

Din primăvară s-au început lucrările de renovare ale căminului cultural din Tureni, pe PNDL s-a semnat contractul de finanțare pe 8 km. de drum, mai exact toate străzile din satul Comșești, legătura dintre Comșești și Tureni și un segment din DC 85, care face legătura cu drumul național.

Am avut un proiect pe fonduri europene pe Măsura 7.2 , s-au asfaltat cu această ocazie 22 de străzi în Tureni și la nivel de piatră spartă alte 4 străzi în Micești. În fază de proiectare și am obținut deja finanțarea europeană pentru mansardarea școlii generale din Tureni, în urmă cu o lună au demarat lucrările de construcție a capelei, pe fonduri de la bugetul local, și s-au depus documentațiile la Compania Națională de Investiții în vederea realizării unei săli de educație fizică școlară de 100 de locuri, până acum școala nu a avut o sală potrivită pentru așa ceva” explică Dana Mănăilă.

Tot în această perioadă s-au demarat întăbulările pe programul național de cadastru, se emit titluri de proprietate, se continuă investiții in infrastructura de apă și canal.

Până acum la Tureni s-a introdus apa la jumate din comună urmează Pasul II al proiectului european demarat de Compania de Apă Arieș, ocazie cu care și celelalte gospodării vor fi racordate la rețeaua de apă.

De la Consiliul Județean Cluj s-au primit la repartizare 275.000 lei pentru capelă, întreținere drumuri și cofinanțare la proiectele PNDL.

În scurt timp Moș Crăciun poposește și la Tureni la căminul cultural, dar nu va veni cu sania trasă de reni, ci într-o căruță împodobită tradițional, alături de spiridușii care-l vor ajuta să împartă darurile pregătite pentru cei 290 de copii cuminți.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator