fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Luna

Moș Crăciun va fi bun și generos cu copiii din comuna Luna, peste 350 de pachete cu dulciuri sunt pregătite de administrația locală, urmând să fie oferite săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment deosebit.

 

Primarul Aurel Giurgiu ne-a declarat că de la bugetul local în acest sens au fost alocați 10.000 de lei, cadourile vor fi primite atât de elevii de la școala gimnazială cât și de către prichindeii de la grădiniță.

Edilul spune că 2018 a fost un an foarte bun pentru comună din punct de vedere investițional, dar se speră ca anul următor să fie și mai bun, gradul de colectare al taxelor și impozitelor să crească odată cu edificarea Parcului Tetarom V și extinderea Bazei 71 Aeriene.

Giurgiu a amintit printre realizările acestui an edificarea monumentului eroilor din curtea bisericii ortodoxe, inaugurat recent de Ziua Națională; montarea camerelor video în toată comuna, În jur de 70 de camere video performante, de supraveghere, există în cele trei sate ale comunei: Luna, Luncani și Gligorești.

Primarul spune că un astfel de demers poate constitui un sprijin important în cazul producerii unor fapte antisociale, dar și atunci când sunt necesare informații din trafic, solicitate de organele abilitate.

Edificarea unui nou cartier de locuințe, 12 hectare de teren unde se pot construi 120 de case, își așteaptă noii proprietari.

Administrația locală este pregătită și pentru sosirea sezonului rece, în acest an deszăpezirea se va face în regie proprie, au fost achiziționate utilajele necesare, la fel și materialul antiderapant, 120 de tone de nisip și 2 tone de sare.

În luna Iunie, primarul Comunei Luna, Aurel Giurgiu, a semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui dispensar medical uman în satul Luncani.

Valoarea finanțării este de 700.000 de lei, iar după finalizarea investiției aceasta va avea un cabinet de medicină de familie, cabinet stomatologic, dar și o locuință pentru medicul de familie.

„Am putea spune că a fost un an bun pentru comuna Luna cu realizări din toate punctele de vedere...am achiziționat mai multe utilaje pentru serviciul de gospodărire a domeniului public, am cumpărat și un microbuz cu 25 de locuri pentru școli și ansamblurile din comună, avem o bază sportivă solidă, ne bucurăm când vedem că tinerii vin spre sport, au toate dotările necesare...nu am neglijat nici infrastructura care pentru noi este primordială, extinderea rețelei de apă și canal, tot prin PNDL se face și asfaltarea străzilor din Luna, Luncani și Gligorești” spune primarul comunei.

În același context, s-a mers pe realizarea unei pasarele pentru siguranța pietonilor din zona drumului european, s-a continuat cu reabilitarea drumurilor agricole cu utilaje achiziționate de primărie, utilizate cu succes de Domeniul Public, s-au pietruit, compactat și adus la un stadiu „decent” drumurile din întreaga comună.

Edilul mai spune că alături de Viișoara, comuna Luna este prinsă în „pasul 2” al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș, suma care se alocă depășește 25 de milioane de lei, ocazie cu care se va realiza întreaga rețea de apă și canalizare din comună, dar până atunci investițiile se fac de la bugetul local.

Giurgiu este nemulțumit de alocarea bugetară de la Consiliul Județean Cluj, la rectificarea bugetară s-au primit doar 146.000 lei, bani veniți „pe criterii politice” cu destinația infrastructură, dar se mixează pe autonomia locală, atunci când comuna se va dezvolta spectaculos, odată cu edificarea Tetarom V și extinderea bazei aeriene.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator