fbpx

Icon Scrie un comentariu

primar Viișoara

Comuna Viișoara a beneficiat în acest an de investiții importante, pe măsura bugetului alocat la începutul anului, unul din cele mai generoase de până acum.

 

O importanță deosebită o au și fondurile europene atrase pentru infrastructură, modernizare cămine culturale, etc.

La începutul anului, primarul Ioan Roman, ne-a declarat că bugetul estimat atunci era de 18 milioane de lei, din această sumă 66% aveau ca destinație secțiunea de dezvoltare, restul, adică 34% pentru funcționare.

Din acești bani doar 8,5% au fost destinați salariilor din primărie și consilierilor locali, cu alte cuvinte există finanțare pentru toate proiectele aflate în derulare.

Acum la final de an bilanțul obiectivelor îndeplinite este unul pozitiv, din fonduri europene pe Măsura 4.3 lucrările realizate cu firma Diferit au fost realizate în avans față de termenul prevăzut inițial.

Lucrarea avea ca termen martie 2019, societatea a terminat în avans lucrările contractate la noi respectiv modernizarea drumurilor de exploatație. Au făcut lucrări de bună calitate sunt oameni profesioniști și merită toate felicitările, o investiție de aproape 1 milion euro. Nu același lucru îl putem spune despre firma Consiliului Județean Cluj care face lucrări pe Măsura 7.2, s-a dat ordin de începere a lucrărilor în luna martie, până în prezent sunt executate în proporție de 40%, cu întârziere și neprofesionist, am avut multe discuții cu firma Drumuri Județene , au o mare parte de vină erau la limita de insolvență, situația nu este rezolvată acolo și ne încurcă și pe noi, sperăm ca anul viitor să-și onoreze contractul” subliniază Roman.

Tot pe finanțări europene comuna Viișoara a câștigat un proiect pentru reparații și dotări cămine culturale, acum este la faza de achiziție publică, undeva primăvara anului viitor se speră la demararea lucrărilor.

O altă problemă este semnalată la corpul nou de școală unde firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență, s-a făcut o nouă licitație într-o primă fază nu s-a prezentat nimeni, a fost reluată licitația în câteva luni copiii vor avea o clădire modernă adaptată la noile cerințe educaționale.

Au fost reparate și trotuarele de pe drumul județean, pentru tinerii din satul Urca s-a construit un teren de fotbal cu gazon și instalație nocturnă, se continuă lucrările la modernizarea târgului de animale din comună, școala gimnazială a fost și ea modernizată, s-au pietruit și drumurile de exploatație.

Nu au fost neglijate nici activitățile dedicate „Anului Centenar” prin construirea celor două monumente dedicate eroilor căzuți la datorie pe câmpurile de luptă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator