fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

luna 1

Astăzi de la ora 12 în curtea bisericii ortodoxe din Luna a avut loc un ceremonial dedicat Centenarului și implicit Zilei Naționale a României.

 

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, un parastas de pomenire a eroilor, discursul primarului Aurel Giurgiu, depuneri de coroane la final a fost un program artistic oferit de Asociația Femeilor Voluntare de la Luna și copiii de la școala gimnazială care au cântat cântece patriotice. 

La activitate au participat și reprezentanții Bazei 71 Aeriene , în timpul manifestărilor 4 avioane de tip MIG 21 Lancer au survolat zona, aceleași aparte de zbor urmând să fie prezente și sâmbătă la Câmpia Turzii la manifestările dedicate Zilei Naționale.

Primarul Aurel Giurgiu a amintit în discursul său importanța armatei, una din instituțiile care la ora actuală se bucură de încrederea românilor, a făcut un scurt istoric al celor 100 de ani care au trecut de la Marea Unire, un bilanț al ultimei sute de ani la care să ne raportăm la ceea ce noi, ca popor, am făcut bine, la ce am greșit, la ce putem îndrepta sau continua.

Această unire s-a făcut cu mari sacrificii, cu mari jertfe din partea poporului român... Din păcate, am avut și noi victimele noastre și am considerat oportun să le închinăm acest monument, pe care să fie scris numele tuturor lunenilor care au murit pentru libertate și unitate. Să le purtăm veșnică recunoștință, să ne aducem aminte că armata română și-a făcut întotdeauna datoria, este unul din etaloanele țării, la ora actuală este instituția în care aveam cea mai mare încredere, le mulțumim foștilor oșteni dar și celor care servesc patria cu credință la ora actuală”, a transmis primarul Aurel Giurgiu.

luna 2

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate