fbpx

Icon Scrie un comentariu

spectacol Viisoara

Sala de spectacole a Căminului Cultural din Viișoara s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 100 de locuitori ai comunei veniți să asiste la spectacolul festiv de Centenar.

 

Evenimentul a fost oferit de Primăria și Consiliul Local al Comunei Viișoara.

Programul a cuprins depuneri de coroane, parastas închinat eroilor neamului, Nunta de Aur – ocazie cu care au fost premiate 17 cupluri, lansare de carte „Ion Bozdog – Restituiri”, dar și un spectacol folcloric.

Momentele artistice au fost susținute de Formația de Dansuri Tradiționale din Urca, Formația orchestrală condusă de Nelu Gabor, Școala Gimnazială din Viișoara prin elevii săi a prezentat scenete istorice, de asemenea, Maria Corovei și Ovidiu Purdea Someș au susținut un recital.

Primarul Ioan Roman a vorbit despre importanța istorică a evenimentului, a menționat că au venit la Viișoara și câțiva francezi din localitatea înfrățită Saint Calais, a făcut apel la unitate națională… „ au crezut în Cristos în jertfă și dragoste pentru țara lor. Noi avem obligația să nu-i uităm și să-i păstrăm în amintirea noastră, memoria lor nu are termen de prescripție” subliniază Roman.

De asemenea, în aceste zile administrația locală a comunei Viișoara se pregătește să inaugureze un nou parc public.

După investiția făcută anii trecuți vis-a-vis de sediul primăriei, iată că acum parcul situat la numai câteva străzi distanță de acest reper așteaptă să fie inaugurat. În acel parc a fost edificat și un monument închinat eroilor neamului, un alt edificiu de acest fel va fi realizat și în satul Urca.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator