Scrie un comentariu

spectacol Viisoara

Sala de spectacole a Căminului Cultural din Viișoara s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei peste 100 de locuitori ai comunei veniți să asiste la spectacolul festiv de Centenar.

 

Evenimentul a fost oferit de Primăria și Consiliul Local al Comunei Viișoara.

Programul a cuprins depuneri de coroane, parastas închinat eroilor neamului, Nunta de Aur – ocazie cu care au fost premiate 17 cupluri, lansare de carte „Ion Bozdog – Restituiri”, dar și un spectacol folcloric.

Momentele artistice au fost susținute de Formația de Dansuri Tradiționale din Urca, Formația orchestrală condusă de Nelu Gabor, Școala Gimnazială din Viișoara prin elevii săi a prezentat scenete istorice, de asemenea, Maria Corovei și Ovidiu Purdea Someș au susținut un recital.

Primarul Ioan Roman a vorbit despre importanța istorică a evenimentului, a menționat că au venit la Viișoara și câțiva francezi din localitatea înfrățită Saint Calais, a făcut apel la unitate națională… „ au crezut în Cristos în jertfă și dragoste pentru țara lor. Noi avem obligația să nu-i uităm și să-i păstrăm în amintirea noastră, memoria lor nu are termen de prescripție” subliniază Roman.

De asemenea, în aceste zile administrația locală a comunei Viișoara se pregătește să inaugureze un nou parc public.

După investiția făcută anii trecuți vis-a-vis de sediul primăriei, iată că acum parcul situat la numai câteva străzi distanță de acest reper așteaptă să fie inaugurat. În acel parc a fost edificat și un monument închinat eroilor neamului, un alt edificiu de acest fel va fi realizat și în satul Urca.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator