fbpx

Icon Scrie un comentariu

primarita Tureni

Temperaturile pozitive din această perioadă mai permit efectuarea de lucrări de asfaltare la Tureni, astăzi a venit rândul străzilor principale din Comșești să fie modernizate.

 

Pe fonduri europene, respectiv Măsura 7.2 vor fi modernizare 24 de străzi din comuna Tureni, din acestea 19 sunt deja asfaltate la nivel de binder, pe alte două s-a ajuns la împietruire. Termenul final este 31 Mai pentru finalizarea lucrărilor.

Pe celălalt program, PNDL, astăzi se toarnă primii 2 km de asfalt de uzură la Comșești, legătura între Comșești și Tureni și breteaua de centură între Hotel Paradis și asfaltul existent” spune primărița Dana Mănăilă.

Tot astăzi se dă ordinul de începere al lucrărilor la capela din Tureni, în acest an se dorește edificarea fundației. Banii provin de la bugetul local și Consiliul Județean Cluj, termenul de finalizare este luna iunie a anului 2020.

Până acum la Tureni nu a mai existat o capelă mortuară, edilul comunei precizează că în timp, se dorește realizarea unei capele în fiecare sat.

În ceea ce privește activitățile dedicate Centenarului, acestea au debutat încă din luna ianuarie cu un dialog realizat între specialiști și cetățenii din zonă, invitați profesorii universitari Călin Felezeu și Surd Vasile, ocazie cu care s-a discutat despre „Psihologia poporului Român”. S-a semnat și un acord de înfrățire cu comuna Pașcani din Republica Moldova, o delegație de pe Valea Timocului a fost prezentă la Tureni, Dana Mănăilă a participat și la Parlamentul European la o întrunire pe tema Centenarului, la eveniment au fost prezenți români din întreaga lume.

Activitățile tematice au culminat ieri cu un spectacol de operă la Cluj, o adevărată istorie în imagini a celor 100 de ani de la Marea Unire. De la Tureni au plecat două autocare cu 100 de persoane care s-au declarat încântate de cadoul oferit de administrația locală.

Am hotărât împreună cu Consiliul Local să participăm la un spectacol organizat în premieră de Opera din Cluj, regizoarea este de la noi din comună din satul Micești. Înainte, în sala mare a fost intonat imnul de stat al României, a fost un discurs al meu, preotul Viorel Păcuraru a punctat partea religioasă a manifestării, am închinat un pahar de șampanie după care ne-am deplasat la Cluj. De ziua națională vom depune coroane de flori la monumentul eroilor, copii de la școală vor cânta cântece patriotice, cu stegulețe naționale copiii se cor deplasa la autocare și microbuze școlare și mergem la Câmpia Turzii să asistăm la parada militară, vor fi și demonstrații aviatice acolo din câte am înțeles” spune Mănăilă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator