fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

control san

Testări gratuite pentru depistarea cancerului de sân, sâmbătă și duminică, 24-25 noiembrie, la Băișoara și Căpușu Mare, din județul Cluj.


Campania „Nu am făcut destul” este organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România.


Anul acesta, acțiunea se desfășoară în cinci județe din Ardeal, astfel vor fi testate mai mult de 1.000 de femei din Alba, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sibiu.
Testările de sâmbătă de la Băișoara se fac la primărie între orele 10:00-18:00.


Care sunt rezultatele obținute până în prezent?


În Cluj: la Apahida au fost testate 82 de femei dintre care 7 au fost trimise la mamografie; la Săndulești au fost testate 55 de persoane (48 de femei și 7 bărbați), dintre care 5 femei au prezentat suspiciuni serioase în urma ecografiei la sân și au primit recomandare pentru mamografie; la Chiuiești s-au prezentat pentru testări 95 de femei și 6 bărbați, iar dintre femeile testate pentru cancer de sân, 3 au prezentat suspiciuni în urma ecografiei și au primit recomandare către mamografie, urmând ca și aceasta să fie efectuată gratuit; la Florești au fost testate 120 de femei și 22 de bărbați, iar dintre femeile testate pentru cancer de sân, 26 au prezentat suspiciuni în urma ecografiei și au primit recomandare către mamografie.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator