fbpx

Icon Scrie un comentariu

giurgiu interviu

Administrația locală a comunei Luna s-a implicat în acest an în reabilitarea drumurilor de hotar, optimizarea rețelei de apă din comună, asfaltări, introducerea de noi camere de supraveghere și realizarea unui monument comemorativ de Centenar, dar investițiile nu se opresc aici.

 

Primarul Aurel Giurgiu a acordat un interviu în exclusivitate pentru TurdaNews în care a explicat obiectivele prioritare pentru această perioadă.

Realizarea unei pasarele pentru siguranța pietonilor din zona drumului european, s-a continuat cu reabilitarea drumurilor agricole cu utilaje achiziționate de primărie, utilizate cu succes de Domeniul Public, s-au pietruit, compactat și adus la un stadiu „decent” drumurile din întreaga comună.

Din cauza vremii capricioase am avut ceva probleme cu apa la Luncani și Gligorești, pentru a asigura oamenilor sursa de apă am realizat două puțuri la mare adâncime pe care le-am captat și le-am introdus în rețeaua noastră....am asigurat astfel pe tot parcursul verii apa necesară, pe bani de la bugetul local s-au făcut aceste investiții” explică Aurel Giurgiu.

Edilul mai spune că alături de Viișoara, comuna Luna este prinsă în „pasul 2” al proiectului european derulat de Compania de Apă Arieș, suma care se alocă depășește 25 de milioane de lei, ocazie cu care se va realiza întreaga rețea de apă și canalizare din comună, dar până atunci investițiile se fac de la bugetul local.

A făcut deja și pregătirile pentru sezonul rece, s-au decolmatat rigolele și șanțurile, ne-am dotat serviciul de întreținere a domeniul public am achiziționat un buldoexcavator,  un camion și o mașină de deszăpezire cu lamă și sărăriță, iar prin colaborarea bună pe care o avem cu o societate din Mureș am fost sponsorizați cu o măturătoare de drumuri, dar am achiziționat și un microbuz de 25 de locuri pentru copiii de la școală, sportivi etc.” spune primarul din Luna.

Acesta a amintit și de un alt obiectiv important, în Anul Centenarului este în curs de definitivare un impresionant monument din granit realizat în curtea bisericii intitulat  ELOGIU- dedicat eroilor din comună. Cu sprijinul unității militare au fost achiziționate și două tunuri ce vor străjui edificiul.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator