fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cl mv sept

Consilierii locali ai comunei Mihai Viteazu au discutat astăzi în cadrul ședinței ordinare despre premierea sportivilor din localitate, rectificări bugetare și reprezentativitatea aleșilor locali în cadrul Consiliului de Administrației al Școlii Mihai Vodă.

 

La capitolul premiere s-a decis recompensarea elevului Petho Robert Istvan pentru rezultatele obținute la concursurile la care a participat, dar și premierea celor 4 sportive de la Rugby Club Arieșul, care au fost selecționate la Centrul Național Olimpic pentru Tineret.

Aici au apărut discuții, majoritatea celor nominalizați au o situația materială precară și cu toate acestea au reușit să facă performanță! Unii consilieri au dorit majorarea sumei prevăzută în proiectul de hotărâre, dar primarul Ioan Zeng a motivat că nu se poate „acesta este fondul de premiere”. Pentru elevul Petho Robert Istvan se alocă 1.000 de lei, iar sportivele de la rugby primesc câte 500 de lei fiecare.  

Bani de la bugetul local s-au dus și spre unitățile de cult, dar și pentru reabilitarea căminului cultural din Cornești.

S-a mai propus rectificarea bugetului local cu suma de 200.000 lei pentru repararea trotuarelor, 43.000 lei vor avea ca destinație reabilitarea tribunei, a vestiarelor și a acoperișului de la Stadionul din Mihai Viteazu. Nu în ultimul rând s-au adus în discuție sumele provenite din TVA, dar și din impozitul pe venit.

Cei 200.000 lei având ca destinație repararea trotuarelor din comună sunt banii prevăzuți inițial pentru zilele localității, eveniment care trebuia să aibă loc în luna iunie dar din diverse motive a fost anulat.

Ioan Zeng spune că s-a primit o ofertă de la o firmă din Alba Iulia – URS Construct, care se angajează ca pe suma de 156.000 lei să repare toate trotuarele din comună. Aici a apărut și „mărul discordiei”, unii consilieri nu au vrut să voteze proiectul de hotărâre pe motiv că sunt bani aruncați degeaba, în sensul că oricum încep lucrări de apă și canalizare și toată comuna va fi un șantier, degeaba de repară trotuarele dacă subcontractorii Companiei de Apă Arieș vin și le sparg.

În discuție a intervenit și viceprimarul Sasu Gligor care a explicat că în contractul cu CAA, este precizat clar „după lucrări carosabilul va fi adus la starea inițială” iar reparațiile de trotuare se vor face acolo unde nu există prevăzute intervenții ale companiei de apă.

În cele din urmă proiectul a întrunit numărul necesar de voturi.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate