fbpx

Scrie un comentariu

sandulesti linsaj

Un bărbat de 62 de ani, din satul Copăceni, comuna Săndulești, îl acuză pe viceprimarul comunei, Vasile Crișan, că ar fi organizat un linșaj public la adresa sa. Viceprimarul neagă categoric acest lucru! Poliția a întocmit dosar penal. În urmă cu 3 ani, ar fi pățit același lucru!

 

Victima, Felician Chișu, spune că linşajul anterior, petrecut în urmă cu circa trei ani, a fost muşamalizat de către Poliţie deşi a avut treisprezece martori. El speră ca măcar la cea de-a doua agresiune vinovaţii să-şi capete pedeapsa, menționează Gazeta de Cluj.

“În 1999, când mă ocupam de valută, la mine-n casă a intrat un individ şi mi-a furat 5000 de mărci. A fost ghinionul lui că l-am prins şi l-am bătut, dar şi al meu. El a decedat după aceea la spital iar eu am făcut, pe muche, şase ani de puşcărie, deşi procurorul a cerut zece. După aceea, o perioadă am muncit prin străinătate şi la Cluj-Napoca, în câteva rânduri. Însă nu-mi găsesc liniştea cu viceprimarul ăsta care m-a ciupit cu nişte teren şi în urmă cu vreo trei ani am fost bătut de către poliţistul comunitar din sat şi alte câteva persoane. Incredibil, motivul pentru care am fost bătut atunci a fost că m-am plâns de nişte crengi de la salcâmul din curte pe care un vecin mi le tăiase ca să-şi afume slănina, fapt care i-a deranjat pe aceştia! Şi, culmea, deşi circa treisprezece persoane au văzut ce s-a petrecut, poliţia a dat NUP şi eu am rămas cu bătaia încasată.

Însă acum câteva zile, mai precis duminică, 2 septembrie, suferinţa mea a atins apogeul: pentru că l-am abordat pe viceprimar, în urmă cu câteva zile pentru un teren pe care ni-l disputăm în justiţie, duminică, aflat pe bicicletă prin sat, în jurul orei am încasat primul pumn chiar de la el,după care am fost vânat ca o sălbăticiune prin sat de mai mulţi, inclusiv cei care m-au rupt în bătaie data trecută şi făcut una cu pământul. M-am adăpostit, într-un târziu, la mine-n curte, de unde am chemat ambulanţa. Însă, din păcate, aceştia au deturnat ambulanţa, unul dintre ei zicând că el e victima şi nu are nevoie de îngrijiri medicale, aşa că aceasta a plecat. S-a întors doar la insistenţele mele disperate, eu fiind praf, zăceam pe caldarâm… Menţionez că am sunat la poliţia din Sănduleşti încă de la primul bolovan, aruncat de ei, care mi-a vâjâit pe la ureche, dar adjunctul a venit abia după o oră şi jumătate, când eram deja terminat”, a povestit Valentin Felician Chișu, pentru sursa citată.

Viceprimarul comunei Săndulești, Vasile Crișan, susține că nu a avut vreo altercație cu victima.

“Am martori că nici măcar nu l-am atins pe Felician, e totul o minciună. Omul e un animal şi un ucigaş care l-a omorât pe un vecin de-al lui. Acesta umblă prin sat, provoacă lumea, iar eu am deja patru plângeri penale întocmite de el împotriva mea… Cred că acesta trebuie pur şi simplu internat la bolunzi, într-atât e de îndârjit. Şi, legat de incidentul de duminică, el a fost primul care m-a bruscat şi pentru asta i-am întocmit, la rândul meu, plângere penală”, a declarat viceprimarul acuzat de agresiune, pentru Gazeta de Cluj.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“E vorba de un conflict izbucnit spontan între petent şi un grup de persoane având la bază un conflict mai vechi. S-a întocmit dosar penal sub aspectul înfăptuirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Dosarul se află în lucru la la Secţia 9 Poliţie Rurală Turda. În acelaşi timp, la Postul de Poliţie Comunal Sănduleşti este depusă o plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe în care Chişu Felician este reclamat de o altă persoană. Fapta s-ar fi petrecut în aceeaşi zi şi în acelaşi loc”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator