promo 650x150 700lei

2 Comentarii

triteni voluntari

Astăzi în comuna Tritenii de Jos au avut loc lucrări de întreținere a puieților de pădure plantați în luna octombrie a anului trecut pe un versant unde erau semnalate alunecări de teren.

 

Atunci peste 10 hectare de teren au fost împădurite în apropierea primăriei din Tritenii de Jos, cu sprijinul asociației Tășuleasa Social, organizație care nu este la prima campanie în comuna respectivă.

În cursul zilei de astăzi peste 100 de voluntari au efectuat lucrări de întreținere a puieților plantați îm toamnă, primarul Sașa Valer ne-a declarat că din cei peste 40.000 de puieți cam 85% au șanse să ajungă la stadiul de „adult” și să ofere gura de oxygen de care are nevoie comuna atât în prezent cât și pentru generațiile viitoare.

„La Tritenii de Sus cam 90% din puieți vor deveni pădure, aici 85%....tinerii care ne ajută astăzi, aproximativ 100 de voluntari, sunt tinerii comunei Tritenii de Jos avem și de la Cluj persoane care ne ajută, ne bucurăm că au dat curs acestei solicitări pentru această lucrare de o importanță deosebită pentru viitoarea pădure, se numește decopleșit, am împrejmuit și zona pentru ca să nu intre animalele să distrugă plantația” explică primarul Sașa Valer.

La Triteni există cam 70 de hectare de pădure, urmând ca alte 25 de hectare de teren să fie împădurite.

Reamintim că anul trecut în luna octombrie, comuna Tritenii de Jos a beneficiat de cea mai mare campanie de împădurire de până acum, grație Asociației Tășuleasa Social și sponsorizărilor primite de la Banca Transilvania.

40.000 de puieți de copaci au fost plantați pe o suprafață de 10 hectare, cu sprijinul a sute de voluntari veniți din toate colțurile țării.

Citește și: Sute de voluntari au împădurit 10 hectare de teren la Tritenii de Jos! (VIDEO/GALERIE FOTO)

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator