marian morar
m install
nello construct

Peste 50 de francezi așteptați la Viișoara în luna august

zamblau eugen

O importantă delegație franceză va vizita comuna Viișoara în luna august, nu înainte de-a face un popas în Bucovina.

 

Primarul Ioan Roman a declarat pentru Turdanews că în perioada 25-28 august, primarul orașului „înfrățit” din Saint Calais alături de 54 de francezi cu automobile de epocă vor vizita localitățile Viișoara și Urca.

Evenimentul coincide cu Zilele Urcii, ocazie cu care vor avea loc mai multe activități dedicate centenarului unirii, un program artistic cu formațiile de dansuri locale, soliști de muzică populară și nu numai.

În aceeași perioadă se dorește inaugurarea celor două monumente dedicate eroilor căzuți pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Pentru luna septembrie au loc alte evenimente importante la Viișoara care vor culmina pe 9 septembrie cu celebrarea celor 700 de ani de atestare documentară a localității și sfințirea noii biserici de la Urca.

Reamintim că din 1991 satul Urca este înfrățit cu localitatea Saint Calais din Franța. Între cele două localități s-au stabilit relații de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea școlii și a căminului cultural. În 1999 echipa de dansuri populare a întreprins un turneu în Franța.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2