fbpx

pmp 1300x300

PNL1300x300pxTrio

asacons montatorprefabricate

alde banner 728x90 06

diego banner mai2019

Scrie un comentariu

Proiectil aruncator

Lucrătorii ISU Cluj au neutralizat un proiectil de tun descoperit în comuna Ceanu Mare. Potrivit ISU Cluj, muniţia neexplodată descoperită este din perioada conflagraţiilor mondiale.

 

"S-a găsit un singur proiectil exploziv de 75 mm, care a ieşit cândva pe gură de tun", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, citat de Agerpres.

În luna mai un proiectil similar a fost descoperit la Câmpia Turzii în zona cartierului Lut (fosta fabrică de cărămidă), de către niște tineri, care ulterior l-au mutat din locul găsit, riscând astfel ca proiectilul să explodeze în orice moment! Numai norocul a făcut să nu se producă o tragedie!

Echipa pirotehnică a ISU Cluj s-a deplasat de urgență pentru a asana terenul de muniția rămasă neexplodată, respectiv pentru a verifica dacă au mai rămas și alte elemente de muniție.

Poliția a limitat accesul în zonă până la sosirea pirotehniștilor din cadrul ISU Cluj. Muniția a fost identificată ca fiind un proiectil de aruncător, calibru 82 mm, în stare avansată de degradare și cu mijlocul de inițiere montat, ceea ce  încadrează proiectilul în categoria munițiilor foarte periculoase.

Echipa pirotehnică a ISU Cluj a recuperat de la începutul acestui an, de pe raza județului, 980 de muniții și elemente de muniții.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator