Scrie un comentariu

triteni asfaltare 01

În aceste zile în satul Pădureni, comuna Tritenii de Jos se demarează lucrările la un amplu proiect de canalizare în valoare de 5,2 milioane de lei pe fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

 

Primarul comunei, Sașa Valer, ne-a declarat că în satul Pădureni există deja canalizare pe o distanță de 2 km. acum rețeaua va fi extinsă în toată zona.

Tot referitor la rețeaua de apă și canalizare, comuna Tritenii de Jos va mai beneficia de un proiect european în colaborare cu Compania de Apă Arieș, în valoare de 8,7 milioane de euro.

În prezent se mai execută lucrări de infrastructură la terenul de sport de la Tritenii de Jos, în această vară va avea loc și promovarea brandului de comună și festivalul Ion Cristoreanu.

Ion Cristoreanu a fost un cântăreț de muzică populară, născut la data de 9 noiembrie 1925 in Tritenii de Jos, județul Cluj. Acesta a decedat la data de 22 iulie 1995 la București.

Rapsodul provine dintr-o familie modestă, având încă 5 surori. Școala primară a urmat-o în satul său natal iar liceul l-a absolvit la Turda. Încă din anii copilărie a îndrăgit muzica populară și a început să cânte prin sat.

După ce a terminat studiile, a făcut stagiul militar la Timișoara, unde a activat ca interpret de muzică clasică la Opera română din Timișoara. Ulterior a plecat la București și devine solist vocal la Ansamblul Ciocârlia, ansamblu cu care a participat la multe turnee, atât în țară cât și în străinătate. Într-unul dintre turnee a fost premiat la Moscova cu medalia de aur.

De-a lungul carierei sale a înregistrat la radio, televiziune și casa de discuri Electrecord, o serie de doine și jocuri din Câmpia Transilvaniei și din Banat, colaborând cu orchestre conduse de mari dirijori, precum Gheorghe Vancu, Paraschiv Oprea și alții.

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator