Scrie un comentariu

Modul în care primărița din Călărași, Mirela Vereș, a acționat în privința atribuirii directe a contractului de publicitate media, după criterii încă rămase necunoscute, ne-a determinat să facem o descindere chiar la Primăria Călărași, pentru a solicita clarificări în acest sens. Când cineva face ”mânăreli” la chestii neînsemnate, clar ridică dubii în privința întregii activități!

 

Ei bine, surpriză! La Călărași, în birourile Primăriei, a fost zărit... Emil Turdean, de la Asociația T9 din Turda, care-l susține pe jurnalistul Horea Hudrea, a cărui firmă a primit contractul de la Primăria Călărași.

Din câte se pare, apariția sa nu este deloc întâmplătoare și ar putea explica atribuirea contractului, în condițiile în care SC Mindsurf SRL, firma lui Horea Hudrea, a încheiat recent un contract și cu Primăria Moldovenești, o altă zonă de influență a latifundiarului Emil Turdean, care astfel îi asigură finanțarea din bani publici a jurnalistului Horea Hudrea, fără respectarea normelor procedurale normale.

Ce i-am solicitat primăriței Vereș Mirela, din partea societății care deține TurdaNews:

CĂTRE PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI

În atenția D-nei Primar Vereș Mirela

Subscrisa societate Geflo Media SRL, editorul siteului de știri locale TurdaNews.net, prin prezenta vă solicităm să ne explicați cum a fost posibil ca un document expediat spre dvs prin intermediul poștei electronice, să fie făcut public pe internet, respectiv pe Facebook, de o persoană particulară (Alexandra Petrariu), în condițiile în care avea anumite date nedestinate publicului larg, cum ar fi semnătura etc (un email conținând o ofertă).

Vă rugăm să ne transmiteți rezultatul anchetei interne pe care sperăm că o veți realiza, pentru a preîntâmpina astfel de incidente care indică o slabă protecție pentru documentele care sunt în posesia instituției.

De asemenea, vă rugăm oficial să ne precizați care a fost criteriul sau criteriile care au stat la baza selectării societății Mindsurf SRL, pentru serviciile de publicitate media în presa online, în condițiile în care ofertele inițiale erau similare (atât Geflo Media SRL, cât și Mindsurf SRL aveau aceeași valoare inițială în SEAP, respectiv suma de 500 de lei), însă dvs ați ofertat doar înspre Mindsurf, cu suma de 400 de lei, fără a ne întreba și pe noi dacă suntem sau nu de acord cu această sumă. Răspunsul nostru ar fi fost afirmativ!

Răspunsul la întrebarea de mai sus îl așteptăm în contextul celor precizate de noi, dar și a faptului că siteul TurdaNews.net (Geflo Media SRL) are o audiență de 93.551 vizitatori unici*, în timp ce siteul InfoAries.ro (Mindsurf SRL) are o audiență de 8.605 vizitatori unici*, deci o audiență de aproape 11 ori mai mică! Ca să nu mai socotim faptul că, coroborat cu ”scurgerea de informații și de documente”, expusă mai sus, poate exista suspiciunea rezonabilă a unui ”aranjament” în cazul achiziției de servicii de publicitate media.

În plus, Geflo Media SRL este singura societate din zonă care este membră în asociația BRAT/SATI (monitorizare audiență, profile socio-demografice pentru cititori etc), asociația din domeniu recunoscută de toate instituțiile publice și toți publicitarii.

În funcție de răspunsul dvs, ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor competente, respectiv Curtea de Conturi sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda.

zmt 2018 program

program zmct 2018

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator