Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Mihai Viteazu: Se dau europubele la persoanele fizice, pentru colectare selectivă

kaufland 650x100 22.12

Administrația locală din comuna Mihai Viteazu va distribui europubele persoanelor fizice, pentru colectare selectivă. Se vor da câte 2 europubele, una galbenă (hârtie, carton) și una albastră (doze, PET-uri), fiecare de câte 120 de litri.

 

Pe lângă acestea, se vor mai achiziționa 500 de europubele verzi.

Primarul comunei, Ioan Zeng, a anunțat că în urma procedurii de achiziție s-au făcut economii la bugetul local, fiind estimat un cost de 120 lei/pubelă, în timp ce achiziția efectivă s-a realizat cu 70 lei/pubelă.

Pubelele vor fi distribuite gratuit locuitorilor, în baza unui contract de comodat, iar în cazul în care cei care le primesc le vor înstrăina, vor fi nevoiți să achite de 3 ori prețul lor, adică 221,64 lei/pubelă pierdută/înstrăinată/deteriorată.

Cu această ocazie, s-au retras și containerele existente pe unele drumuri, unde s-a dorit o colectare selectivă, după ce s-a sesizat faptul că cetățenii nu respectau indicațiile de colectare selectivă a deșeurilor. ”Am găsit și animale moarte!”, a precizat primarul Ioan Zeng.

Pe de altă parte, Consiliul Local Mihai Viteazu și-a dat acordul pentru achiziționarea unei autospeciale, prin intermediul ADI Eco Ardeal 5 (asociație de dezvoltare intercomunitară în cadrul căreia Mihai Viteazu deține calitatea de membru). Prețul estimat este de circa 55.000 de euro, în condițiile în care autospeciala este ”second”, una nouă fiind cel puțin dublul acestei valori. Chiar dacă au fost și voci care au susținut că ar fi mai bine una nouă, primarul a motivat că nu există banii necesari.

La Mihai Viteazu, fiecare familie plătește 18 lei/lună pentru serviciile de salubritate, un tarif mult redus față de discuțiile inițiale, care vehiculau suma de 45 lei/lună/familie.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...