Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Semne bune anul are pentru comuna Luna (Video)

kaufland 650x100 22.12

Administrația locală a comunei Luna are în derulare o serie de proiecte destinate comunității locale, atât pe bani de la bugetul local cât și pe fonduri europene.

 

Primarul Aurel Giurgiu a declarat pentru TurdaNews că în cursul zilei de astăzi a avut o întrevedere cu consilierul județean Remus Lăpușan care a făcut lobby în forul din care face parte pentru asfaltarea drumurilor județene care tranzitează comuna Luna. Un caz concret este și DJ 107 F aflat într-o stare deplorabilă, dar care acum a fost asfaltat și adus la standarde europene.

Tot legat de deliberativul județean, primarul apreciază interesul pe care președintele Alin Tișe dar și ceilalți factori implicați în arată proiectului de realizare a Parcului Tetarom V în comuna Luna.  

Reamintim, Consiliul Județean Cluj va aloca 5 milioane de euro pentru Parcul Industrial Tetarom V de la Luna, care a fost anunțat înaintea campaniei electorale de președintele CJ, Alin Tișe, fiind susținut atât de primarul din Luna, Aurel Giurgiu, cât și de primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan.

Suma este prevăzută în proiectul de buget al Consiliului Județean, pentru acest an.

Edilul a mai făcut referire și la realizările anului trecut, nu puține la număr. Printre acestea se numără: asfaltări de străzi, modernizare trotuare, extinderea rețelelor de apă și canalizare, proiect after school, montarea a 70 de camere video în toată comuna în scopul reducerii infracționalității și nu numai, două proiecte europene destinare reabilitării infrastructurii din comună, pasarele pentru pietoni pentru a preveni accidentele rutiere, înființarea unui serviciu de administrare a patrimoniului imobiliar, achiziția de utilaje, reabilitarea terenului de sport de la școala din Luna, branșamente la canalizare etc.

Aurel Giurgiu a menționat și despre realizarea unui nou cartier de locuințe la Luna destinat tinerilor sub 35 de ani, cartierul „Avram Iancu” așa cum este el cunoscut de localnici, anul acesta una din prioritățile administrative fiind introducerea utilităților în zona cu pricina.

Realizarea PUZ-ului reprezintă o investiție de 1,1 miliarde de lei vechi, în principiu datorită suprafeței mari pe care va fi realizat cartierul, și anume 12 hectare de teren.

Pe de altă parte, un milion de euro vor veni în Luna pentru reabilitarea drumurilor de exploatație agricolă. Din acești bani este de așteptat ca executivul local să reabiliteze aproximativ 34 de kilometri de drum de hotar.

Anul trecut comuna Luna a dispus de un buget de 11 milioane de lei. Din întreaga sumă, 5,3 milioane de lei au fost repartizați pentru dezvoltarea comunei de lângă Câmpia Turzii.

Primarul comunei, Aurel Giurgiu, spune că eforturile administrației comunale se canalizează și în acest an spre obținerea unor fonduri din surse suplimentare, cum ar fi programele finanțate de Uniunea Europeană, pentru a găsi banii necesari finalizării unor obiective edilitare ale căror costuri depășesc posibilitățile bugetului local.

Nu în ultimul rând a amintit de proiectul european derulat de Compania de Apă Arieș prin intermediul căruia lunenii se aleg cu 8 milioane de euro pentru rețele de apă și canalizare.  

O altă mare reușită a primarului Giurgiu este cadastarea comunei, mai exact întabularea gratuită a terenurilor din comună, astfel încât proprietarii acestora au fost scutiți de timp, bani și drumuri făcute pe la oficiul de cadastru, singurul drum pe care trebuie să-l facă este până la sediul primăriei pentru a primi titlurile de proprietate.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...