Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

„Cadou” de la Guvern pentru Primăria Tureni: buget înjumătățit, investiții în aer! (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

La început de an TurdaNews a stat de vorbă cu primarul liberal al comunei Tureni Daniela Mănăilă, pentru a afla intențiile de dezvoltare pe care le are în vedere administrația pe care o conduce.

 

Din start am aflat că bugetul comunei va fi înjumătățit din cauza faptului că primăria nu înregistrează arierate, celelalte unități administrative au primit sume importante de la bugetul statului, la Tureni s-au primit „firimituri” diminuarea afectând grav capitolul investiții.

Dana Mănăilă a explicat că anul trecut s-a pus accentul pe asfaltarea drumurilor comunale, s-au amenajat trotuarele la Tureni, stații de autobuz moderne, s-a modernizat dispensarul uman și s-au obținut banii pe măsura 7.2, anul 2018 vine cu alte proiecte importante.

Acestea fac referire la realizarea unei grădinițe cu program prelungit, capelă la Tureni, finalizarea licitatiei pentru stabilirea executantului lucrărilor de asfaltare a tuturor străzilor din Tureni și a încă 1,8 kilometri din rețeaua stradală a satului Micești.

În ceea ce privește dezvoltarea rețelelor de apă și de canalizare, intrată pe ”ultimii metri” în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Apa Văii Arieșului” comuna Tureni va beneficia, în acest scop, de 19 milioane de euro din cele peste 150 de milioane de euro, cât valorează finanțarea din fonduri europene,

Realizarea unei săli de educație fizică la Școala din Tureni, mansardarea școlii din Tureni și realizarea unui after-school, întabularea gratuită a terenurilor agricole din comună, dar și semaforizarea sunt alte obiective enumerate de Dana Mănăilă.

Făcând referire la montarea bordurilor pe şoseaua principală din Tureni, pe mijlocul drumului primărița este hotărâtă să deschidă un proces în instanță, care spune ea, are toate șansele să-l câștige! Dincolo de pericolul reprezentat pentru siguranța participanților la trafic, este inadmisibil ca oamenii să nu mai aibă acces la terenurile lor, decât dacă fac un ocol de câțiva kilometri.

Cei care locuiesc pe partea stângă, când se vine dinspre Turda, trebuie să meargă până în Feleacu, la sensul giratoriu și numai după aceea se pot întoarce spre casă! La fel este situația și pentru cei care vin dinspre Cluj-Napoca și vor să întoarcă, acest lucru fiind posibil doar în... Turda!

Vezi mai jos interviul integral:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...