Scrie un comentariu

Dincolo de „chichițele” birocratice care dau mari bătăi de cap primarilor din zonă, administrația locală de la Săndulești este determinată să pună în aplicare proiectele menite să dezvolte comunitatea.

 

Primarul social-democrat, Călin Fărgaciu ne-a declarat că anul trecut s-a axat pe echilibrarea bugetului, stingerea datoriilor și proiecte noi de investiții.

Nu sunt de neglijat nici banii alocați infrastructurii rutiere, rețelelor de apă și canal- proiect comun cu Compania de Apă Arieș, modernizarea sediului primăriei, realizarea unei săli de cununie etc.

„Am adus bugetul la o stare de confort financiar, chiar ne-am permis anul acesta să eliminăm 15 taxe, asta le-am și promis cetățenilor ca în momentul în care bugetul va fi echilibrat, o să achităm datoria pe care o avea primăria iar lucrurile vor intra în normalitate. Nu o să încercăm să ne dezvoltăm din taxele și impozitele locale ci din bani pe care-i atragem, fonduri europene, bugetul statului și nu numai” subliniază Călin Fărgaciu.

Edilul a mai precizat că mai există în cont pentru investiții peste 30 de miliarde de lei vechi.

Tot în cursul anului trecut au fost realizate mai multe activități în comun cu locuitorii din Săndulești și Copăceni, s-a întăbulat tot ce înseamnă patrimoniul Primăriei, o activitate laborioasă dar extrem de necesară.

La Copăceni lipsește cu desăvârșire un teren de sport dar și un loc de recreere și de petrecere a timpului liber, în acest sens va fi construit un parc în centrul localității care va rivaliza cu cele de la oraș, urmând să fie dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a implica în diverse activități comunitatea locală.

Fărgaciu a amintit și de deschiderea biroului de relații cu publicul din satul Copăceni.

În luna februarie a anului trecut, administrația locală a comunei Săndulești i-a scutit pe locuitorii satului Copăceni de deplasările până la centrul de comună, deschizând un birou de relații cu publicul și în localitatea învecinată.

Astfel, cetățenii satului Copăceni pot sa facă declarațiile la registrul agricol, sa obțină adeverințe, sa achite taxe și impozite și să rezolve problemele de asistență socială la BIROUL COPACENI, înființat de PRIMARIA comunei Săndulești.

Biroul este deschis în zilele de marți și joi între orele 09-15 și funcționează la parterul blocului de locuințe de pe strada Principală.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator