Scrie un comentariu

Pentru ședința ordinară din data de 28 noiembrie, ora 16 de la Mihai Viteazu, este inclus și un proiect de hotărâre ce prevede creșterea taxei de salubritate.

 

Contactat de TurdaNews, primarul Ioan Zeng a confirmat că este vorba despre dublarea taxei aplicate fiecărei gospodării. Dacă până acum se percepea o taxă de 10 lei, aceasta va crește cu sume cuprinse între 20 și 22 lei.

Motivația, societatea Eco 5 Ardeal transportă ca majoritatea firmelor de profil, gunoiul până la Odorheiul Secuiesc, între timp s-au scumpit și carburanții și au crescut cheltuielile pe care aceasta le are pentru colectarea și depozitarea deșeurilor menajere.

O ultimă majorare a taxei de salubritate a avut loc în luna februarie a acestui an la Mihai Viteazu, atunci consilierii locali au stabilit o taxă unitară pentru toți cetățenii, mai exact de 10 lei, lunar, pentru colectarea deșeurilor menajere.

În Mihai Viteazu există 1700 de contracte încheiate între cetățeni și operatorul de salubritate. În aceste sume nu este inclus transportul deșeurilor la Odorheiu Secuiesc, sarcină care a fost preluată de bugetul local.

Primarul Ioan Zeng a declarat că sunt discuții pentru înființarea unui depozit de deșeuri pe raza comunei Moldovenești. Până acum proiectul a rămas doar la stadiul de „doleanțe”.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator
Statistici T5