m install
petlinii
nello construct

Comuna Tureni, în prag de revoltă, din cauza separatoarelor! (VIDEO)

zamblau eugen
floris

Locuitorii din comuna Tureni sunt în pragul revoltei, fiind nemulțumiți de separatoarele montate pe drumul care face legătura între Turda și Cluj (DN 1), atât cele din beton, cât și cele cu gard, de pe raza localității. Oamenii reproșează că nu mai pot intra în case și le este blocat accesul spre terenurile agricole. Din acest motiv, sunt deciși să iasă cu tractoarele pe DN1 și să mărșăluiască în coloană, cu viteză mică, pentru a atrage atenția asupra problemei semnalate!

 

Cei care locuiesc pe partea stângă, când se vine dinspre Turda, trebuie să meargă până în Feleacu, la sensul giratoriu și numai după aceea se pot întoarce spre casă! La fel este situația și pentru cei care vin dinspre Cluj-Napoca și vor să întoarcă, acest lucru fiind posibil doar în… Turda!

„Nu ştiu dacă în România mai există vreo situaţie cum este la Tureni, de pe Dealul Dăbăgăului până la ieşire din comună sunt numai garduri amplasate pe mijlocul drumului. Nu s-a ţinut cont de faptul că aici trăiesc aproape 3.000 de oameni, că avem terenuri agricole de o parte şi de alta a drumului naţional, că avem o sursă de apă de unde tot satul aduce apă şi nu avem acces la această sursă. Sunt cam 10 kilometri de gard de sârmă şi separatoare de beton pe raza comunei, peste care nu putem trece cu maşinile.

Nu ştiu dacă este normală situaţia aceasta, întoarcem pe mijlocul drumului. Situaţia este gravă şi pentru proprietarii de terenuri agricole, care trebuie să ocolească cam 7 kilometri cu tractoarele ca să poată ajunge la pământurile lor. Terenurile sunt la un kilometru de sat, dar nu pot ajunge la ele decât dacă ocolesc din cauza separatoarelor de beton. Sunt 7 kilometri la dus, 7 la întors, timp pierdut, motorină consumată. O comună întreagă este blocată”, a explicat primăriţa din Tureni, Dana Mănăilă, citată de Mediafax.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, instituţie subordonată CNAIR, Radu Ilie Băruţă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că va trimite un reprezentant la Tureni pentru a vedea care este situaţia.

„Să găsim o soluţie care să respecte şi standardele noastre de siguranţă a circulaţiei”, a spus Băruţă.

Foto: Mediafax.

TVR Cluj a făcut un videoreportaj pe acest subiect:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: