Scrie un comentariu

Duminică satul Urca din comuna Viișoara găzduiește o serie de manifestări dedicate lui Ion Bozdog, la cinci decenii de la trecerea sa în neființă.

 

Programul debutează la ora 10 cu slujba religioasă urmată de sfințirea bustului lui Ion Bozdog și un parastas la 50 de ani de la moartea sa, lansarea volumului „Ion Bozdog românul din Urca și Statul polițist, Recurs la Istorie” la Căminul Cultural din Urca. Manifestarea se încheie cu o masă festivă.

Bozdog, un locuitor de seamă al comunei, s-a numărat printre cei 1228 de delegați ai românilor din Transilvania, care, la Marea Adunare de la Alba Iulia, au semnat Proclamația Unirii acestei provincii românești cu țara.

Bustul, turnat din 17 kilograme de bronz a fost așezat în luna septembrie, pe un soclu amplasat în curtea Bisericii Ortodoxe Române din Urca.

Concepția statuii lui Ion Bozdog aparține unui colectiv de la secția ”Sculptură” a Universității de Artă și Design (UAD) din Cluj-Napoca, condus de către profesorul universitar dr. Alexandru Păsat.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator