Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Hățișurile birocratice țin pe loc asfaltările la Viișoara (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

„Una caldă, alta rece” la Viișoara, au reînceput lucrările la extinderea sediului primăriei dar, bat pasul pe loc asfaltările în comună din cazua contestațiilor apărute la licitații.

 

Primarul Ioan Roman ne-a declarat că lucrările la noul corp al primăriei au fost deblocate, după ce firma care se ocupă de construcție a intrat în insolvență.

Termenul de finalizare era data de 1 martie, dar din cauza problemelor apărute, acesta s-a prelungit cu cel puțin 6 luni.

Tot în această perioadă se lucrează la corpul B al școlii, a fost instalată șarpanta, s-au finisat tencuielile interioare, iar pe data de 1 septembrie , se speră la finalizarea obiectivului.

În privința achizițiilor publice primarul viișorean are o mare nemulțumire, două proiecte majore, pe fonduri europene, ce vizează asfaltările în comună, sunt ținute pe loc din cauza birocrației.

Este vorba despre Măsura 7.2- modernizare străzi în Viișoara și Urca, dar și de Măsura 4.3- drumuri de exploatație. În primul caz, 17 firme și-au depus ofertele, dintre acestea cinci au făcut contestație, acum se așteaptă soluționarea contestațiilor și desemnarea câștigătorului, cel mai probabil undeva pe finalul lunii iunie, este de părere edilul.

”Sunt nemulțumit de modul complicat, stufos, de accesare al fondurilor europene. În ceea ce privește procedura, la nivelul României aceasta este alcătuită conform principiului Hoțul strigă Hoțul!.....Mă simt jenat când oamenii mă întreabă de ce nu au început lucrările la străzi, odată ce vremea permite, dar așteptăm soluționarea contestațiilor” explică Roman.

Administrația locală nu a uitat nici de centenarul Marii Uniri, în acest sens va fi edificat un bust al lui Ion Bozdog dar și două monumente, unul la Urca și altul la Viișoara dedicate eroilor neamului românesc.

„Prof. dr. Ion Bozdog, s-a nascut in Urca-Viisoara, langa Turda, in 1891, fiind unul dintre cei sapte copii ai sotilor Filon si Maria Bozdog, o familie de plugari romani ardeleni. Scoala primara a facut-o la Turda, iar studiile liceale, ca si Facultatea de Teologie, la Blaj. A urmat apoi si cursurile Facultatii de Litere si Filozofie de la Universitatea din Cluj, acolo unde a simtit chemarea inaltelor vibratii patriotice, hotarand sa se puna in slujba marilor aspiratii ale neamului romanesc.

Anul 1918 si evenimentele sale istorice l-au gasit ca tanar paroh in comuna Darja, judetul Cluj, care i-a incredintat credentionalul de a o reprezenta la Marea Adunare de la Alba Iulia, cu misiunea de a semna actul Unirii. Dr. Ion Bozdog a trait intens pentru fiecare clipa mare din istoria neamului nostrum” arată istoricii vremii.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...