fbpx
Scrie un comentariu

Nivelul taxelor și impozitelor locale care se va aplica în anul 2018, pe raza comunei Mihai Viteazu, va rămâne nemodificat, comparativ cu acest an, în baza deciziei luate marți după-amiază de consilierii din localitate, la propunerea primarului Ioan Zeng.

Un alt punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat solicitarea societății Eco Dif Solutions SRL de amenajare a unui bazin piscicol (heleșteu) pe raza comunei, propunere care a fost refuzată de către aleșii urbei, în ciuda faptului că la ședință a fost prezent un reprezentant al societății, care a încercat să prezinte argumente pentru realizarea investiției.

Consilierii din Mihai Viteazu au invocat experiențele negative similare, cu societăți care au fost interesate doar de exploatarea balastului, iar apoi au rămas gropi uriașe în urma lor. Viceprimarul localității, Gligor Sasu, a invocat și un avertisment primit din partea conducerii Companiei de Apă Arieș, care ar fi spus că o lucrare de acest gen poate pune în pericol pânza freatică și alimentarea cu apă a mai multor localități, având în vedere că în zona Mihai Viteazu sunt puțurile de captare a apei ale companiei de apă. ”Dacă dăm drumul, riscăm să ajungem fără apă!”, a avertizat viceprimarul.

Propunerea cea mai interesantă, dar și hazlie totodată, având în vedere că a scos în evidență adevăratele interese ale societății solicitante, a fost a consilierului PSD Mircea Tolomeiu. Acesta a spus că administrația locală poate pune la dispoziția investitorului actualele gropi abandonate de alții, dacă intenția reală este de a realiza un bazin piscicol. ”Vă punem la dispoziție gropile existente, să faceți heleștee! Dar știm că nu vreți și că de fapt interesul este pentru exploatarea balastului, pentru că e nevoie la lucrările de la autostradă”, a comentat Tolomeiu, care a îndemnat societatea să dea în judecată administrația locală și ”vedem ce decide legea”.

Tot în ședința care a avut loc marți după-amiază s-a luat act de demisia consilierului ALDE Horia Nicoară, locul său în Consiliul Local fiind declarat vacant, situație în care ALDE poate face demersurile necesare pentru ocuparea locului rămas vacant prin completarea sa cu următorul candidat de pe lista de consilieri prezentată la alegerile locale, respectiv Marian Popescu.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a ședinței Consiliului Local Mihai Viteazu: 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator