Live Video
 

Mai multe primării din mediul rural cumpără ”nimic”, la prețuri mari! Care-i ”șmecheria”?!

modulo 550

terran 650

Mai multe administrații locale din mediul rural din zona Turzii au achiziționat ”servicii media”, fără nici un fel de detaliu în ce constă ele și fără o procedură de achiziție care să respecte legislația în vigoare, pentru a se permite astfel existența unor servicii similare la prețuri mai mici, raportate la audiență.

 

Iată câteva exemple:

- Primăria Moldovenești (primar: Ioan Mărginean - UDMR) achiziționează ”ofertă servicii media” la un preț de 500 lei/lună (fără TVA), direct de la societatea Jurnal Concept SRL, înființată în urmă cu câteva luni.

- Primăria Ceanu Mare (primar: Ana-Liliana Moldovan - PSD) a achiziționat ”publicare de anunțuri sau videoclipuri la cerere”, la un preț de 900 de lei, direct de la aceeași Jurnal Concept SRL (în ofertă nu este precizată o perioadă sau o detaliere concretă a serviciilor).

- Primăria Săndulești (primar: Călin Fărgaciu - PSD) a achiziționat și ea o ”ofertă servicii media” (sic!, e pe bune!), tot direct de la Jurnal Concept SRL, la prețul de 300 de lei (nu se precizează care sunt serviciile media, administrația locală din Săndulești cumpărând doar ”oferta”, după cum se menționează pe sistemul de achiziții publice.

Întrebări PUBLICE de la TurdaNews pentru cele trei administrații locale:

- de ce ați achiziționat servicii de publicitate media fără a se respecta o procedură de achiziție publică?

- cum motivați faptul că ați achiziționat servicii mai scumpe, raportat la audiență? (TurdaNews are o audiență certificată mai mare de 3-4 ori decât organul de media de la care s-au achiziționat serviciile, fiind singurul organ de media auditat oficial BRAT-SATI!)

- este vorba despre șantaj/amenințări/tupeu etc? Ne puteți transmite și nouă modalitatea prin care în cele din urmă ați contractat aceste servicii, ca să știm și noi ce procedură trebuie să urmăm pe viitor?

- știați că aplicarea unor metode de acest gen ar putea genera cercetări penale împotriva celor vinovați de achiziționare a unor ”oferte de servicii media” nedetaliate, fără mențiuni suplimentare, așa cum ar fi corect?

De altfel, nu sunt singurele entități care au achiziționat servicii de genul ”servicii media”, fără o explicitare normală a acestor servicii, ridicând astfel semne de întrebare în ceea ce privește corectitudinea achiziției.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 11.00:

Fotbal. Sticla Arieșul Turda - AS Viile Dejului

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...