Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

16 milioane de lei bugetul comunei Viișoara! Mai bine de jumătate sunt destinați investițiilor! (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Miercuri a fost adoptat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Viișoara pentru acest an, suma este mai mare și datorită proiectelor cu finanțare pe fonduri europene.

Primarul Ioan Roman ne-a declarat că bugetul se cifrează la 16 milioane de lei din care 8,4 milioane vor merge pe investiții.

Principalele obiective avute în vedere în acest an se referă la asfaltări în Viișoara și Urca, lucrări la corpul B al școlii, dotarea școlii gimnaziale din Viișoara cu un cabinet ultramodern de geografie, amenajarea unui târg expozițional de animale care va costa aproximativ 1,5 milioane de lei, reparații la căminul cultural din Urca, amenajarea trotuarelor pe DJ 150, pietruirea drumurilor de hotar, amenajare parcuri la Viișoara și Urca, finalizarea reparațiilor capitale la școala din Urca, susținerea financiară a cultelor religioase, toate vor fi finanțate de la bugetul local.

O mare nemulțumire a primarului viișorean este legată de lucrările la corpul nou al primăriei, lucrări care trebuiau finalizate la 1 martie, dar firma care executa investiția a intrat în insolvență.

„În 28 februarie s-au prezentat la noi reprezentanții firmei Damas pentru a ne anunța că nu mai pot finaliza lucrarea deoarece sunt în procedură de faliment....acum patronul societății ne-a contactat spunând că încearcă să găsească o soluție. Noi aveam bugetată toată lucrarea și suntem cu plățile la zi! Vă dați seama că iar va trebui să investim să facem un caiet de sarcini să căutăm un alt constructor....” explică Roman.

În ceea ce privește asfaltarea străzilor pe Măsura 7.2, la bătaie este pus un milion de euro din fonduri nerambursabile în acest sens, este vorba despre 6 km. de drumuri, pe 23 ianuarie a avut loc licitația la care s-au prezentat 17 ofertanți. Pe Măsura 4.3 alți 7 km de drumuri de hotar vor fi modernizați.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...