fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

0aojy71wgdwf07r1q9ipComuna Ploscoş este probabil singura din judeţ şi poate printre puţinele din ţară, care are acelaşi primar încă din 1990. Ioan Sabău, tatăl fostului mare internaţional, Neluţu Sabău, le-a pregătit oamenilor din comună o zi minunată. „Fiii Satului” a motiv de cântec, joc şi voie bună, dar şi moment de bilanţ a realizărilor în localitate.

 

O trăsură a colindat străzile comunei încă de la orele prânzului, pentru a chema lumea la petrecere. În ea, primarul Ioan Sabău şi viceprimarul Iovian Petrea făceau personal invitaţiile. „Am pregătit o zi de neuita”, ne-a spus Sabău şi aşa a şi fost. Lumea a intrat repede în atmosferă şi a încins dansul pe muzica mai multor solişti şi instrumentişti invitaţi să cânte la Ploscoş.

 

Comuna este una în care s-a muncit în ultimii ani. Au fost reabilitate toate drumurile comunale şi recent a fost finalizat şi drumul Turda-Ploscoş, lucrarea fiind una dintre promisiunile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, turdeanul Radu Bica. Urmează acum alte lucrări de amploare. Primarul doreşte să fie introdusă apa în comună şi să vadă finalizate drumurile ce leagă Ploscoşul de Aiton, Ceanu Mare şi Câmpia Turzii.

 

Cuplul Sabău-Iovian promite un nou sediu pentru primărie, un nou cămin cultural, un monument al eroilor locului şi şcoli reabilitate în fiecare sat. Pentru asta e nevoie de mulţi bani, dar proiecte există şi viceprimarul Iovian Petrea îşi pune mari speranţe în fondurile europene. În curând, comuna clujeană se va integra într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, alături de Ceanu Mare şi Aiton, un grup de acţiune locală care va avea ca scop reabilitarea păşunilor din zonă şi sprijinirea crescătorilor de animale şi a procesatorilor de carne şi lapte.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator