fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Pe 20 și 21 august viișorenii au sărbătorit zilele localității, municipalitatea a pus la cale un program complex cu această ocazie, evenimentul fiind prilej de bucurie pentru cei care așteptau inaugurarea bazei sportive și a muzeului comunal.

Sămbătă programul a debutat cu inaugurarea arenei sportive, urmată de meci amical între echipele din Urca și Viișoara, de la 17 la Căminul Cultural din Viișoara a avut loc un recital Tasnadi Nora, Formația de dansuri din Urca, dar și cea de violoniști condusă de Nonu Ciurcui, au fost alte repere ale zilei. Tot cu această ocazie s-a desfășurat și un spectacol de teatru cu participarea îndrăgitei actrițe Cezara Dafinescu, urmat de discuții libere în foaierul căminului cultural.

În acest context, baza sportivă s-a realizat pe banii municipalității, suma se ridică la 1,3 milioane de lei. În limita programului de funcționare al bazei, de 10 ore, zilnic, de lunea până vinerea, între orele 8-14 și 18-20, doritorii de mișcare din Viișoara, dar și din alte localități, pot folosi dotările arenei contra sumei de 3 lei, pe zi, sau a unui abonament lunar ce costă 40 de lei. Construcția bazei a durat doi ani și jumătate, mai mult decât perioada prevăzută inițial, din cauza unor dificultăți cu care s-a confruntat constructorul la amenajarea terenului gazonat pentru fotbal.

Duminică în cea de-a doua zi de sărbătoare manifestările au continuat cu o slujbă religioasă, două ore mai târziu s-a inaugurat și muzeul comunal, urmat de parada portului popular în acordurile fanfarei Promenada, masa festivă, spectacolul folcloric cu Nelu Gabor, Sebastian Stan, Oana Bogza, Aurel Șuteu Maria Corovei și Maria Marcu, au reprezentat alte repere ale zilei.

Muzeul comunal a fost constituit datorită eforturilor municipalității care de-a lungul timpului a apelat la locuitorii comunei care au făcut donații în obiecte vechi, unelte agricole, porturi populare, înscrisuri, țesături etc. Toți cei care au donat obiecte sunt trecuți într-un registru, fiecare exponat poartă un număr de înregistrare și numele proprietarului, donațiile nu se vor opri aici, viișorenii fiind invitați în continuare să îmbogățească zestrea muzeului cu materialele necesare punerii în valoare a obiceiurilor și tradițiilor locale.

La inaugurare au fost prezent primarul din Viișoara, Ioan Roman, consilierul județean Petre Pop, consilierii locali din Câmpia Turzii Monica Uioreanu și Ghoerghe Rece, cadre didactice angajați ai primăriei, elevi și locuitori ai comunei.

„Inaugurăm în cadrul zilelor comunei Viișoara un lăcaș de cultură și am speranța că acest lăcaș de cultură se va integra într-un proiect împreună cu școala, biserica și administrația publică în așa fel încât să aducem viișorenilor un plus de informație, trezindu-se totodată nostalgia pentru vremurile trecute. Eu am încercat să aduc în fața locuitorilor comunei sufletul viișoreanului de acum 100 de ani, nu știu dacă am reușit...dar am speranța că în viitor acest edificiu se va îmbogăți cu noi elemente de tehnică populară românească. Am avut sprijin și de la Muzeul de Artă al Transilvaniei, fără de care nu am fi putut să finalizăm acest obiectiv” subliniază primarul Ioan Roman.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate