fbpx

Icon Scrie un comentariu

Lapus Iulie 2004 Roxana Dan Si Indrei La Birt In Sat.sizedA venit şi rândul agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea în satele din zona Turzii să intre în vizorul inspectorilor OPC Cluj. Localităţile Mihai Viteazu, Viişoara şi Corneşti au primit în aceste zile vizita inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor.

S-a urmărit respectarea prevederilor legale privind conformitatea, calitatea şi condiţiile de comercializare, etichetare, păstrare, depozitare a produselor alimentare, dar şi unităţile de alimentaţie publică au fost verificate cu aceeaşi ocazie.

 

În aria amintită, au fost controlaţi 6 operatori economici care desfăşoară activitatea de comercializare a produselor alimentare şi 3 unităţi de alimentaţie publică : un restaurant şi două baruri. “Cu ocazia controlului s-a urmărit încadrarea produselor în termenul de garanţie. Aici şi nu mă refer doar la zona dumneavoastră ci şi la alte localităţi din judeţ au fost probleme! La ora actuală mai există produse cu teremen de valabilitate depăşit, unele chiar cu 10-20 zile, nu se respectă conformitatea la transport la depozitarea alimentelor, mai ales la produsele refrigerate (n.r. carne de pasăre), ele sunt ambalate în unitate, nu se respectă vecinătatea produselor”, a declarat Lenuţa Şuteu inspector şef în cadrul OPC Cluj. Cei 6 operatori controlaţi au “încasat” patru sancţiuni, amenda fiind de la 2.000 la 4.000 de lei, fiind oprite definitiv de la comercializare 17 kg produse din carne şi 20 litri băuturi răcoritoare.

 

Probleme şi la unităţile de alimentaţie publică

 

În acestă situaţie, agenţii economici nu prea au auzit de separarea spaţiilor pentru fumători de cei nefumători. În cazul spaţiilor sub 100 mp nu există acel sistem de ventilaţie corespunzător. Paharele nu sunt dezinfectate, ceştile de cafea nu au prea “văzut” apa, într-o unitate de alimentaţie publică nu a existat apă caldă, degresarea ceştilor şi a paharelor după fiecare consumator nu de realizează într-un mod potrivit. “Doi operatori economici au primit amenzi între 1.000 şi 2.000 lei şi a fost sistată activitatea până la remedierea deficienţelor, aici mă refer la un bar care nu avea sistem de ventilaţie decât prin deschidere de uşă”, explică Lenuţa Şuteu.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator