fbpx

Icon Scrie un comentariu

Buget MviteazuÎn linii mari bugetul comunei Mihai Viteazul a fost stabilit. Dacă vorbim despre capitolul “cheltuieli”, o parte din bani vor merge pe primărie şi a instituţiilor care aparţin de ea, mai exact renovarea clădirii şi salariile personalului angajat, dar şi plata utilităţilor.

 

Alte fonduri vor fi necesare pentru cofinaţarea proiectelor europene şi guvernamentale care se află la ora actuală în derulare, restul banilor mergând pe capitolele prioritare: sport, învăţământ, sănătate etc. Veniturile se vor realiza în principal din taxe şi impozite, care nu au mai fost majorate de aproximativ trei ani de zile. “Pentru cetăţean taxele sunt suportabile, chiar dacă la uşă bate o criză economică, noi am încercat să le menţinem la acelaşi nivel. Alte venituri provin de la agenţii economici care sunt foarte mulţi pe raza comunei Mihai Viteazul,  circa 180 din care patru sau cinci de mare anvergură, care aduc venituri consistente Primăriei”, explică Ioan Zeng, primarul din Mihai Viteazu.

 

Creşterea numărului de investiţii, va fi o altă sursă de sporire a “punguliţei” locale, iar o categorie deloc de neglijat sunt amenziile! Dar din păcate aici există probleme: ele nu se prea plătesc! Edilul şef a completat că zilnic sunt acordate 15-20 de amenzi , dar cetăţenii nu dau dovadă de simţ civic, pentru că nu vin să le achite!

 

Va exista şi un executor fiscal!

 

Recent a fost prevăzut în organigrama primăriei un post de executor fiscal, în sarcina căruia va cădea şi recuperarea banilor care reprezintă contravaloarea amenzilor. Numai în ultima perioadă s-au adunat 3 miliarde de lei vechi care au rămas neîncasaţi!

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator