fbpx

Icon Scrie un comentariu

Antreprenori CopiiNumărul copiilor şi adolescenţilor care au învăţat să-şi caute loc de muncă, să îşi gestioneze finanţele personale şi să înfiinţeze o mică afacere a ajuns la 43. Proiectul „Vreau să fiu antreprenor!" a ajuns la finalul celei de a treia etape.

 

În cadrul unei festivităţi la care au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate în proiect, 20 de copii de la şcoala din Tureni au fost premiaţi ieri chiar la şcoala din localitate. Ei au primit diplome şi premii în bani, în funcţie de gradul de implicare în proiect şi de cunoştinţele pe care le-au acumulat şi le vor putea aplica în viaţa de zi cu zi. După ce au învăţat cum să îşi caute un loc de muncă şi cum să aibă grijă de banii familiei, cei 20 de copii au făcut un plan de afacere şi au experimentat o mică afacere. Urmând exemplul copiilor din Copăceni, ei au pus în practică o afacere în cadrul căreia au fotografiat elevii de la şcoală şi sătenii. După această etapă, au prelucrat imaginile conform dorinţei clienţilor, au listat fotografiile şi le-au vândut, obţinând o rată a profitului de peste 100%.

 

Pentru că şi-au promovat bine afacerea, micii antreprenori au făcut 200 de poze şi au avut încasări în valoare de 600 de lei. Această sumă va intra într-un fond care va permite în viitor copiilor defavorizaţi să aibă şi ei acces la educaţia antreprenorială.

 

"Ca şi în Cluj Napoca şi Copăceni, şi la Tureni cursul de antreprenoriat a fost finanţat de Proiectul Autostrada Transilvania şi susţinut de Psihoselect şi Fundaţia Danis" spune Camelia Mateş directorul de comunicare al FRCCF.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator