m install
petlinii
nello construct

”Marea țeapă Altex cu PS5” a făcut victime și în zona Turzii!

floris

Un turdean a primit ”marea țeapă PS 5 de la Altex”, așa cum a fost denumită în presa centrală acțiunea unei practici comerciale incorecte, prin care clienții au comandat noul Play Station 5, iar după ce au primit mail-ul cu confirmarea comenzii, au mai primit unul prin care erau anunțați că, de fapt, au intrat într-o ”tragere la sorți”

”Poate lămurți și muritorii de rând de ce când ați dat drumul pe site la comenzile pentru PlayStation5 nu ați specificat că, de fapt, ne înscriem într-o tombolă.

Abia după ce am plasat comanda, pe site, pe pagina produsul PlayStation5 a apărut un banner care spunea că, de fapt, nu am cumpărat consola(deși e-mail-ul de confirmare cât și statusul comenzii spune altceva) și ca vom participa la o tombolă pentru ea. 

Voi sunteți serioși? Ați dat și pagina produsului jos in momentul de față. Eu și alți prieteni sunăm de 1 oră in Call-Center și nu suntem preluați de nimeni. Nu e normal sa faceți așa ceva.

Practic, ne-ați blocat banii, iar noi, in momentul de față nu putem face nimic pentru a anula comanda, comandă care, de fapt, este doar o înscriere la o tombolă, pentru 2 console.

Voi vă dați seama ce marketing mincinos ați făcut? Ați actualizat site-ul abia după ce au făcut oamenii “n” comenzi.

Nu scăpați fără ANPC.”, și-a manifestat revolta Eduard Vituș, care a făcut reclamații atât direct la Altex, cât și la Protecția Consumatorului.

Inițial, mailul care confirma comanda era acesta:

126134186 1300115360322553 3394763470138096108 n

Ulterior, a mai primit un mail prin care era anunțat că este înscris la o tombolă:

126298129 1300115460322543 1869699132898218931 n

Subiectul a apărut și în presa națională. Libertatea a relatat despre această procedură dubioasă.

”Lansarea consolelor Play Station 5 în România s-a lăsat cu scandal, după ce stocurile lanțurilor de electronice Altex și Media Galaxy s-au epuizat extrem de rapid. Mai exact, Altex a avut doar 660 de bucăți disponibile, dar a primit peste 5.000 de comenzi în prima zi.”, menționează sursa citată.

Ulterior, cei de la Altex au modificat pagina produsului, anunță că este vorba ”de o precomandă cu o tombolă, iar dispozitivele vor fi disponibile din 25 noiembrie”, după cum menționează Libertatea.

Altex a încercat să eschiveze în acest scandal. „Întrucât sunt doar 660 de console disponibile și pentru a asigura tuturor clienților șanse egale, retailerul organizează o tragere la sorți prin intermediul căreia poate fi achiziționată noua consolă, în baza unui regulament avizat. Altex asigură clienții că va menține o comunicare transparentă și că va pune la dispoziție toate informațiile legate de noua consolă și stocurile viitoare”, se arată într-un comunicat Altex. 

Numai că, oamenii reclamă pe bună dreptate că ei nu au pus în coșul de cumpărătiuri și nu au achiziționat participarea la o tombolă ci… chiar produsul PS 5!

Procedeul folosit de Altex s-ar putea finaliza cu o amendă din partea ANPC. „Dacă nu au fost informați de la început și consumatorii au avut posibilitatea de a comanda produsul, atunci poate îmbrăca premisele unei practici comerciale incorecte. Trebuie încetată această practică și, totodată, comerciantul poate fi amendat”, a spus Paul Anghel – directorul ANPC.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: