fbpx

 
 
1 Comentariu

constatare amiabila

Florin Taloș, specialist în asigurări de la Taloș Insurance Consulting SRL Câmpia Turzii, a explicat cum trebuie completată corect o constatare amiabilă de accident. Citește, ca să știi ce ai de făcut, în caz că ai nevoie!

”Salveaza aceasta fotografie in telefon, sper sa nu ai nevoie niciodata de ea.

Dar se circula din nou la cote maxime si nu se stie niciodata cand ai nevoie de ea pentru tine sau un prieten.

Iata cum completezi corect o constatare amiabila de accident.

In primul rand asigurati-va ca aveti in masina acest formular. Daca nu il aveti cereti-l de urgenta la persoana la care ati incheiat asigurarea RCA.

Cititi ca nu sunteti toti clientii mei si nu pot sa va stau la toti la dispozitie la telefon pentru consultanta.

Pasul 1: Atentie, un aspect deosebit de important: daca accidentul este soldat cu victime, daca au fost lovite elemente ale spatiului public precum un refugiu sau un stalp, sau daca au fost trei sau mai multe masini implicate, NU completati formularul de constatare amiabila, va trebui sa sunati sau sa va duceti direct la politie, in functie de situatie.

Pasul 2: Retineti ora si locul accidentului, numele strazilor din apropiere, precum si pozitia masinilor la locul accidentului. Daca puteti face poze, cu atat mai bine.

Pasul 3: In practica, de obicei vehiculul A este vehiculul vinovatului, iar vehiculul B este vehiculul pagubitului. Regulile/legea nu precizeaza acest lucru, dar asiguratorii sunt obisnuiti astfel, si le este mai usor atunci cand proceseaza actele sa tina cont de aceasta ordine. La rubrica „Observatii” se specifica acest aspect.

Pasul 4: In prima parte a formularului se completeaza datele de pe asigurarea RCA, iar in a doua parte datele soferilor.

Pasul 5: Pagubitul ramane cu originalul, adica pagina 1 a formularului, iar vinovatul ia pagina 2. Cu pagina 1 se poate proceda la deschiderea unui dosar de dauna la societatea de asigurari, iar acolo fiecare asigurator are reguli diferite, deci trebuie sa va interesati la fiecare in parte.

Pasul 6: Pagubitul ia de la vinovat copie dupa asigurarea RCA, talonul masinii, cartea de identitatea si permisul de conducere al soferului aflat la volan (puteti face si fotografii cu telefonul).

Pasul 7: Pagubitul sa ia de la vinovat fotocopii de pe asigurarea RCA, talonul autovehiculului, cartea de identitate si permisul de conducere al soferului vinovat. Daca situatia nu permite efectuarea de fotocopii sa faca fotografii cu telefonul la aceste documente.”, a explicat Florin Taloș, specialist în încheiere de asigurări de orice tip.

Iata si un exemplu de constatare amiabila:

121538103 4864957766855217 4608200961869319541 o

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Alin · 09:06 16.10.2020
    Bravo bai expertii lu' peste prajit. Conform explicatiilor vehiculul A e vinovat si vehiculul B pagubit. Conform schitei accidentului vehiculul A opreste la trecerea de pietoni si vehiculul B il loveste din spate. Cu toate acestea vehiculul ce loveste din spate, adica B, este pagubit. Si amiabila NU STABILESTE vinovatul, e doar o CONSTATARE ( scrie sinoe spate domnu' expert) .Sa nu mai zic de fotografierea actelor soferilor...Hallooooo??? Ai auzit de GDPR? Cum sa dau sau sa cer poze dupa actele personale? Asta e fix treaba asiguratorilor, sa intocmeasca dosarul de dauna. Dar nah, e mai simplu sa cerem oamenilor sa le aduca. Si stiu exact despre ce vorbesc, sunt implicat direct in aceste proceduri
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate