fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

rosenberg cometa

Un pasionat de astrofotografie și de științe a făcut câteva fotografii memorabile cometei Neowise, surprinsă de la câțiva kilometri de Turda, în această seară. Cometa este vizibilă în aceste zile, de pe Pământ, iar următoarea revenire va fi peste... 6800 de ani!

”Am facut aceste doua fotografii rare cu cometa Neowise, surprinsa de la câțiva kilometri de Turda în aceasta seara. Cometa va fi vazuta saptamana asta după care, indepartandu-se de pamant, ea va mai apărea din nou peste 6800 de ani, deci se poate spune ca cel mai probabil nu va mai fi vazuta de specia umana. Fiind un fotograf și un pasionat de știință, mi se pare uimitor ca ceva atat de rar a putut fi surprins chiar și din părțile noastre, mai ales ca fotografi din toată lumea ar dori sa o poată vedea și surprinde”, ne-a spus Alex Rosenberg.

Alex Rosenberg este fotograf și YouTuber, creator de content.

”Am o pasiune pentru astrofotografie si ştiinte. Cat despre cometa, numele ei oficial e Cometa C/2020 F3 NEOWISE. Ea a fost descoperita in Martie iar oamenii de stiinta credeau ca va fi distrusa in apropiere de Soarele nostru, insa ea a supravietuit si e vizibila de pe Pământ, fiind una dintre singurele oportunități de felul asta din secolul actual. Ea acum se îndepărtează de pamant către zonele îndepărtate ale sistemului Solar și nu va fi vizibila de pe Pământ decât peste 6800 de ani. Cel mai probabil acestea sunt ultimele fotografii cu aceasta cometa, având în vedere probabilitatea ca aceasta sa fie distrusa pana când va putea fi vazuta din nou de pe planeta noastră.

Pentru pasionații de astrofotografie, Stația Spatiala Internațională poate deasemenea fi vazuta din Turda in următoarele nopți. O sa atașez o fotografie pe care am surprins-o tot in aceasta seara. Cei care doresc sa o vadă, pot instala o aplicație numita ISS Tracker, care le va indica direcția pe cer și ora/minutul exact când ea va răsări. Poza care va urma este Stația Spatiala Internațională (ISS) surprinsa tot de aici, de lângă Turda”, a mai precizat Alex Rosenberg.

109868118 711466372748700 4277609074596154947 n

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Florin · 10:31 17.07.2020
    Foarte interesant,felicitari!!! O pata de ...frumos,intre atatea stiri care ne demoralizeaza sau ne pun pe ganduri.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate