m install
petlinii
nello construct

Dana Săvuică despre Turda: ”Sa ajungi dupa o competitie cu 2500 de orase in finala cu Manchester si Milano si apoi sa castigi se pare ca trebuie sa fii din inima Transilvaniei si sa te numesti Turda!”

floris

Dana Săvuică, cunoscut om de afaceri, fost fotomodel și realizator de emisiuni tv, a fost prezentă la Turda în acest weekend. În cadrul unor postări pe pagina sa de Facebook, care are 44.000 de ”urmăritori”, vedeta mondenă a vorbit în termeni laudativi despre Turda, despre Salina Turda, dar și despre Complexul Balnear ”Potaissa” sau despre alte obiective turistice din zonă.

 

”Good morning!♥️ Buna dimineata, din cochetul oras Turda!?
Dis de dimineata am zburat cu avionul si am aterizat dupa 45 de minute in Transilvania. Mi-am dorit sa merg pentru un tratament cu aerosoli care se face in incinta salinei Turda.
Ne-am rezervat biletul de intrare la Salina Turda iar dl. Mircea , ghidul nostru ne astepta rabdator la poarta noua a salinei, dornic sa ne dezvaluie povestile cu‘sare si piper’din istoria salinei.
Am coborat la peste 100 de metri sub pamant, unde ne astepta o lume fascinanta. V-am aratat un pic din ea in Live-ul realizat mai devreme.

Nu pot sa descriu in cuvinte ceea ce am simtit acolo, atingand peretii de sare, reci si zgrumturosi. Ecoul care vibra inainte si-napoi prin minele inalte ma facea sa ma simt ca si cand existau o mie si…una de Dane?

Dupa ce am iesit din nou la soare, am petrecut dupa amiaza la Complexul Balnear unde am ‘plutit’ in apa cu salinitate de 90%? Potaissa Spa
Seara ne-am plimbat prin centrul vechi al orasului!

Am admirat cladirile vechi, adevarate embleme ale orasului precum Teatrul Municipal Turda, Palatul Princiar( Muzeul de Istorie), bisericile reformate si panorama intregului oras strajuit de Cheile Turzii.
Desi e o vizita scurta, abia astept sa revin pentru a descoperi Castrul Roman, care e in plina restaurare prin fonduri europene si vreau sa ajung la mormantul lui Mihai Viteazul, corpul lui odihnandu-se in locul unde a fost asasinat, loc unde s-a ridicat in cinstea marelui domnitor un obelisc si care va fi inconjurat de un parc superb, in curs de reabilitare pe fonduri europene. (Capul lui Mihai Viteazul, retezat de dusman chiar cu propria sa sabie este la Manastirea Dealu din Targoviste.)

In plimbarile noastre prin oras am aflat ca Turda a castigat locul 1 in Europa pentru un plan de mobilitate urbana, un proiect ecofriendly cu autobuze electrice noi, care este acum in implementare! Sa ajungi dupa o competitie cu 2500 de orase in finala cu Manchester si Milano si apoi sa castigi se pare ca trebuie sa fii din inima Transilvaniei si sa te numesti Turda!!!

Mi se pare genial ca au o platforma ‘Turda Decide’ unde cetatenii isi depun idei si proiecte pe care apoi le voteaza, iar Primaria le implementeaza.Deci iata ca se poate!?‍♀️”, a comentat Dana Săvuică pe pagina sa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: