fbpx
Scrie un comentariu

brd pishing

TurdaNews a identificat o campanie de tip phishing (furt de date) îndreptată împotriva clienților băncii BRD Groupe Societe General. Imediat după identificare, am trimis un mesaj pe adresa de email oficială a BRD, pentru a-i atenționa și pentru a lua măsurile necesare pentru ca clienții băncii să nu fie păcăliți!

Primul mesaj a apărut ieri, fiind de forma (din motive de securitate, am dezactivat linkul unde erați îndemnați să faceți click):

”Am detectat o ușoară eroare în ceea ce privește sistemul bancar online MyBRD. Faceți clic aici și actualizați mai multe informații despre contul dumneavoastră online.

Unitatea de prevenire a fraudei
BRD © Groupe Societe general RO.”

Expeditor apărea MyBRD, adică denumirea aplicației online a clienților băncii BRD.

anunt 1

Azi a apărut un nou mesaj:

”Acest lucru este de a vă informa că tocmai am finalizat noua securitate a sistemului bancar online MyBRD. Faceți clic aici și actualizați mai multe informații despre contul dumneavoastră online.

Salutări Unitatea de prevenire a fraudei.

© 2019 BRD. Acest site este proprietatea BRD”.

De data aceasta, expeditor apare Groupe Societe General RO.

anunt 2

Însă, în ambele cazuri este vorba, de fapt, de edrese de email false, din Brazilia, așa după cum v-am prezentat și în imaginile de mai sus.

BRD atrage atenția clienților săi să nu cadă victime în aceste tentative de furt de date!

”Dacă primești mesaje pe e-mail, SMS sau rețelele de socializare, prin care ți se solicită furnizarea unor date confidențiale, ține cont de faptul că BRD sau partenerii săi nu îți vor cere niciodată să trimiți prin e-mail:

  • Numărul cardului;
  • Codul PIN;
  • Codul de securitate de pe spatele cardului (CVV);
  • Copie față-verso a cardului.

Cel mai probabil, astfel de mesaje reprezintă o tentativă de phishing, o metodă de furt de identitate prin care se urmărește obținerea de date personale sau confidențiale.

De asemenea, nu comunica informații detaliate referitoare la identitatea personală, conturile sau alte produse și servicii bancare deținute decât în situații bine justificate și cu verificarea autenticității paginilor de Internet accesate, prin consultarea valabilității certificatelor de server și a adresei la care acestea sunt localizate.

Te rugăm să trimiți și către noi mesajele care solicită informații personale sau financiare, pe care le consideri a fi tentative de phishing:
- pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
- sunând la +4 021 302.61.61.”, precizează cei de la BRD.

BRD are și o pagină special dedicată cu informații privind tentayivele de pishing.

Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.brd.ro/securitate/alerte-de-securitate

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator