fbpx
1 Comentariu

manchester united

Gazonul de 240.000 de euro de pe Arena Națională, nu a arătat deloc a un sfert de milion de euro.

Având în vedere că peste mai puțin de un an, Național Arena va găzdui partidele de la EURO 2020, situația trebuie să se schimbe, iar schimbarea se impune a fi una radicala, în bine.

După prea multe experimente cu variante de gazon natural, toate sortite eșecului, Arena Naționala ar trebui să se alinieze noilor standarde internaționale în materie și așa cum au recurs toate țările cu fotbal dezvoltat din vestul Europei, s-ar impune într-un final fericit și la noi în țară, implementarea sistemului cu gazon tip hibrid (iarbă naturală combinată cu sintetic).

Gazonul hibrid, atât de popular în campionatele din vest, dar și în NFL, este una dintre soluțiile care au arătat că funcționează. De exemplu, pe cel mai mare stadion din Premier League, Old Trafford, există un astfel de gazon din 1993. Cei care urmăresc fotbalul, știu cum arată un gazon perfect; departe de ce am văzut noi aseară la România – Spania.

Alte stadioane celebre cu gazon hibrid: Allianz Arena (Bayern Munchen & TSV Munchen), Emirates Stadium (Arsenal), Anfield (Liverpool), San Siro (Inter & AC Milan), Stade de France, Camp Nou (Barcelona) etc.

Ca dovadă că un astfel de gazon rezistă și la temperaturi mici, suprafețele de joc ale celor de la Green Bay Packers sau Philadelphia Eagles din NFL, arată impecabil. Pe „Lambeau Field” și „Lincoln Financial Field” se joacă meciuri și la -15 grade, sezonul de fotbal american desfășurându-se din septembrie, până în februarie.

„Joci pe un gazon 100% natural, dar este mult mai rezistent decât gazonul normal. Nu mai trebuie să mai schimbi iarba. Poți folosi terenul 15 ani fără să schimbi întreg gazonul”, a declarat Yves De Cocker, producător de gazon hibrid, citat de digi24.ro.

Cluj Arena ar fi trebuit să fie primul stadion din România cu gazon hibrid, asa cum anunța CJ Cluj. S-a renunțat la această variantă, gazonul fiind schimbat tot cu unul natural doar în zonele puternic afectate de festivalul UNTOLD.

Avem asteptări ca și România să facă pasul înainte, spre sfera metodelor moderne în materie de infrastructură sportivă, spre a putea spera ca marea performanță va reveni la nivelul de odinioară și în sportul romanesc.

sursă foto: manutd.com

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator