fbpx

 
 
Scrie un comentariu

csilla nemeti

Studentă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, tânăra din Câmpia Turzii a prezentat la cel mai recent Salon de Inventică de la Cluj un tip de iaurt care ține mult mai mult decât produsele similare din magazine și, în plus, conține o cantitate mare de antioxidanți, ceea ce alte produse nu au!

 

Csilla Andrea Németi spune că iaurtul inventat de ea este unul „cu vitamine, care își păstrează prospețimea mai mult timp, datorită unor capsule cu gel comestibil”.

Pentru Evenimentul Zilei, Csilla a precizat că avem de a face cu „un iaurt îmbunătățit cu microcapsule de vitamine, obținute din pudră de morcov, pudră de moringa și pudră de afine. Rolul lor este conținutul lor de nutrienți, de antioxidanți, vitamine și oferă și un aspect plăcut”.

”Cuvântul-cheie este „antioxidanți”. Radicalii liberi sunt dușmanii omului și fac ravagii în organismul fiecăruia dintre noi.Procesul este simplu, radicalii liberi fac ca moleculele să oxideze, adică să se îmbolnăvească și, ulterior, să moară (poate fi atacat chiar și ADN-ul). Antioxidanții sunt meniți să anuleze efectele acestor radicali liberi, dar nu veți găsi un asemenea iaurt pe piață. Nivelurile ridicate de antioxidanți și stresul oxidativ scăzut sunt asociate cu o stare bună de sănătate.De asemenea, produsul Csillei ține și foarte mult, mult mai mult decât un iaurt obișnuit. Dar Csilla nu se va opri la acest iaurt. Inventatoarea ne-a declarat că va face masteratul de Siguranța Alimentului și Protecția Consumatorului și că este hotărâtă să ne mai surprindă cu astfel de produse. Rămâne de văzut și dacă se încumetă vreun producător de lactate să scoată pe piață un asemenea iaurt, un adevărat păhărel de sănătate curată”menționează sursa citată.

Csilla Andrea Németi

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate