fbpx

 
 
4 Comentarii

videoclip prezentare

Municipiul Turda se prezintă străinilor cu ajutorul unui videoclip spectaculos realizat de echipa G Square Film.

 

”Turda, poarta spre inima Transilvaniei! Punctul de întâlnire a unei istorii milenare, a peisajelor naturale unice în lume, a minunii din subteran și a prezentului multicultural și tehnologizat”, a prezentat acest videoclip primarul Cristian Matei.

În videoclipul de prezentare se regăsesc principalele puncte de atracție turistică, atât din Turda, cât și din zonele limitrofe.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  nick · 23:32 02.01.2019
  ar fi mai bine ca mincinosul da primar sa asfalteze toate strazile din Turda inainte sa se laude
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 00:02 03.01.2019
   Deși nu are legătură una cu alta (mă refer la ceea ce ai comentat și la subiectul articolului), îmi permit să aduc câteva precizări:
   Cu siguranță nu are cum să asfalteze toate străzile! Asta este o utopie!
   La nivelul anului 2016, necesarul financiar pentru lucrări de modernizare/asfaltare drumuri în Turda era de vreo 60 de milioane de euro. Investiția medie, anuală, în astfel de lucrări, era de maxim 2,5 milioane de euro/an (că atât se putea de la bugetul local). Dacă faci un calcul simplu, vei descoperi că problema drumurilor era rezolvabilă în... vreo 25 de ani!
   Cei din administrația locală au prezentat o informare concretă, pe această temă, în luna aprilie 2018:
   https://www.turdanews.net/articole/administratie-locala/54115-cum-se-va-realiza-asfaltarea-strazilor-in-turda-strategia-de-modernizare-pe-intelesul-tuturor.html
   Marea realizare a administrației locale este dată de semnarea unor contracte pentru fonduri europene, care va rezolva o mare parte din cheltuielile majore, cu ajutorul banilor europeni.
   Concret, s-a semnat contractul pentru asfaltarea tuturor străzilor principale (în general, al celor pe care circulă mijloace de transport în comun - autobuze), la care se mai adaugă și contractul pentru asfaltarea străzilor din cartierul Băi. Ambele sunt finanțate cu bani europeni! Precizez că erau singurele variante finanțabile prin intermediul fondurilor europene și sunt o mare realizare pentru municipalitate.
   Pe lângă astea, mai sunt două loturi din zona industrială, care au obținut finanțare guvernamentală, prin PNDL 2.
   Lucrările pe fonduri europene vor începe din 2019, după ce contractele au fost semnate în vara lui 2018, iar apoi s-au făcut procedurile necesare în astfel de cazuri (licitație, proiectare etc).
   Deci... toate străzile sigur nu se asfaltează în câțiva ani! Că vor fi asfaltate multe, asta e altceva! În 2017 și 2018 s-au asfaltat multe străzi, multe dintre ele nevăzând asfaltul până acum, cu bani de la bugetul local.
   Revenind la videoclip, să știi că este OK să învățăm să ne promovăm, pentru că străinii vin și lasă bani în Turda, bani de care beneficiezi și tu, indirect! Îți dau un exemplu: la Salina Turda vin peste 600.000 de turiști, anual. Din profitul realizat de Salina Turda, anual (aproximativ 5.000.000 de lei), cel puțin jumătate se varsă la bugetul local, pentru investiții, inclusiv pentru asfaltări/modernizări de drumuri! Deci... există o legătură! Am fi tâmpiți să nu profităm de șansa pe care o avem!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  geo · 17:42 04.01.2019
  hai sa fim seriosi asa arata turda
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 20:01 04.01.2019
   Hai să fim serioși! Așa arată zona străzii Petru Maior, nu Turda! Locuri urâte găsești și în Paris și în New York și în Londra! Însă, ca turist, nu vei merge să le vizitezi! Așa și cu turiștii care ar veni la Turda... E normal să se prezinte lucrurile care pot fi vizitate...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate