fbpx

 
 
Scrie un comentariu

neozeelandezi

Doi neo-zeelandezi care au vizitat județul Cluj, în cadrul unui tur al Europei cu rulota, și-au prezentat impresiile în cadrul unor filmulețe video. Interesant este că 2 din cele 3 filmări fac referire la obiective turistice din zona Turzii, respectiv Salina Turda și Cheile Turzii.

 

Cei doi au făcut o tură cu roata panoramică, au jucat biliard şi şi-au încheiat şederea în parcul de distracţii situat la 90 m sub pământ cu o plimbare cu barca pe lacul sărat.

"Cabinele roţii sunt foarte mari şi încăpătoare. Îmi place să fac ture cu roata, dar de fiecare dată când ne apropiem de vârf am emoţii. Îmi imaginez mereu ce înfricoşător ar fi să se blocheze chiar când sunt sus. Cu roata de aici e plăcut, se mişcă încet, dar tot o găsesc puţin înfricosătoare", afirmă Hannah, în videoclipul filmat în salină, conform Ziua de Cluj.

"Este sare peste tot, pe bănci, pe scări, pe bărci. E tare ciudat să dai o tură cu barca pe un lac aflat la o asemenea adâncime în pământ. Nu se vede nimic în apă, e întunecat şi când priveşti în jos vezi totul e negru. E înfricoşător", a adăugat vloggeriţa

Cei doi au fost impresionați și de frumusețea Cheilor Turzii.

„Drumul este foarte alunecos şi pietruit. Suntem înconjuraţi de munţi de stâncă; e un peisaj incredibil. Sunt oameni care escaladează. E foarte plăcută atmosfera aici, la ţară”, a concluzionat Myron, după o zi petrecută în aria protejată.

În România au filmat 10 videoclipuri, dintre care trei în judeţul Cluj. Cei doi au fost şi pe Transfăgărăşan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, au avut experienţa unui camping din Buşteni, au vizitat mănăstirile din Moldova, castele şi cetăţi din Transilvania, mai precizează Ziua de Cluj.

Zona Turzii are un potențial turistic evident. Ceea ce-i lipsește este, probabil, o strategie integrată de promovare în beneficiul localităților din acest areal, care ar putea avea ceva de oferit unui turist, mai ales unuia din străinătate.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate