fbpx

 
 
Scrie un comentariu

potaissa fcporto

În urmă cu o săptămână TurdaNews a vorbit despre problemele medicale ale Potaissei Turda. Dacă săptămâna trecută vorbeam despre jucătorii care nu pot evolua în această perioadă, astăzi vom vorbi despre jucătorii care evoluează, deși au probleme medicale.

 

Primul dintre ei este Ionuț Irimuș. Portarul Turzii a suferit o intervenție chirurgicală chiar după partida din finala mică a campionatului (luna mai). După operație, Irimuș a trebuit să stea cu piciorul imobilizat timp de o lună. După această perioadă, portarul născut în Baia Mare a mai suferit o intervenție chirurgicală și a stat departe de antrenamente timp de 5 săptămâni. Nici acum nu este la 100% din punct de vedere medical, însă este în poarta Turzii meci de meci.

Interul stânga, Gică Cîntec, joacă cu o fisură la mâna stângă, având fisurat al patrulea os metacarpian, accidentare care a suferit-o în partida cu FC Porto, de pe teren propriu. Norocul lui Cîntec a fost faptul că nu e o accidentare la brațul de aruncare, astfel încât poate evolua, deși nu o face la 100%. De asemenea, în urma multiplelor accidentări la nivelul picioarelor. Și el trebuie să facă injecții o dată pe an, pentru a scăpa de dureri. „Încerc să fac tot posibilul să evoluez cât mai bine, deși nu o fac la 100%, din cauza accidentărilor.” a declarat Gică Cîntec.

Nici coordonatorul de joc, Ionuț Rotaru nu e scăpat de problemele medicale. În urma accidentărilor suferit în urmă cu două sezoane (rupturi musculare în zona inghinală), Ionuț are parte de dureri în fiecare partidă. De două ori pe an, este nevoit să facă injecții cu diferite substanțe (colagen etc), în zona respectivă, pentru a putea evolua. „Sunt dureri cronice, de care voi avea parte toată viața. La fiecare partidă simt un anumit disconfort în acea zonă, dar deja am învățat să nu mai le bag în seamă. Mergem înainte!”, ne-a declarat Rotaru.

Marius Szoke, coordonatorul venit de la HC Odorhei, evoluează cu o zonă calcifiată, în urma unei rupturi musculare. Szoke a avut o ruptură de 8 cm, iar zona s-a calcifiat. În mod normal, acestea trebuia să stea până mușchiul își revenea complet, însă a început să evolueze, deși nu o face la 100%.

Cristi Ghiță, interul dreapta născut la Bacău, s-a accidentat în partida de la Timișoara, având entorsă la un deget de la mâna stângă (mâna de aruncare). Acesta a lipsit în câteva partide, însă a revenit pe teren, deși evoluează cu un bandaj imens la mâna stângă.

Răzvan Pavel, jucătorul care a revenit pe teren după o perioadă de un an a vorbit despre perioada grea a accidentărilor.

„A fost o așteptare grea având în vedere ca înainte să mă operez am avut un sezon bun, atât personal, cât și cu echipa. Dar, cu toate acestea e mult mai greu să stai în tribuna și să nu poți să îți ajuți colegii, emoțiile sunt mult mai mari. A fost o perioada grea, de un an de zile în care au fost doua intervenții chirurgicale la genunche, dar am trecut cu bine peste această perioadă. Acum mă simt foarte bine, încet-încet și cu răbdare, voi reveni la forma care am avut-o. Susținerea psihica și susținerea postoperatorie am avut din partea conducerii și din partea echipei. Așteptarea pentru a reveni a fost lunga și nerăbdătoare, dar mă bucur că sunt bine și mă bucur că am continuitate și să ajung la o formă cât mai buna în cel mai scurt timp.” a declarat Răzvan Pavel.

CITEȘTE ȘI:

Handbal: Potaissa Turda în „zodia” accidentărilor – partea I

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate