fbpx

 
 
Scrie un comentariu

potaissa fcporto

Nimic nu este mai dureros pentru un sportiv profesionist decât să stea departe teren din cauza unei accidentări.

 

Din păcate, clubul de handbal, Potaissa Turda trece printr-o situație nefericită în ceea ce privește accidentările, aproape jumătate din lotul Potaissei Turda având probleme medicale.

Căpitanul echipei turdene, Nenad Savic, este unul dintre jucătorii care nu pot evolua în această perioadă. „Gladiatorul” Turzii a suferit două intervenții chirurgicale în ultimele patru luni. Nenad a fost operat pe 31 mai, când medicii i-au curățat un edem osos, care îi bloca genunchele. A revenit pe teren la partida cu Timișoara, când a acuzat dureri în aceeași zonă. A evoluat în partida cu Suceava, apoi a făcut un control amănunțit (examen RMN), verdictul fiind unul dur, ruptură de menisc. Marți, 25 septembrie, a trecut printr-o altă operație, urmând să revină pe teren peste aproximativ o lună (4-6 săptămâni).

Nenad Savic, ne-a declarat: „Sportul nu este doar ce se vede la tv sau pe teren. În ultimele patru luni am fost operat de două ori. Sunt perioade lungi petrecute prin spitale, departe de familie, de colegi. Lucrurile astea nu se văd. Sportul de performanță solicită corpul extrem de mult, iar sezon după sezon, accidentările și uzura fizica se acumulează.”

Roman Zacaciurin a suferit și el o accidentare gravă în chiar prima etapă a sezonului, interul dreapta urmând să lipsească aproximativ șase luni de pe teren, el fiind așteptat să revină în luna martie a anului viitor. Jucătorul născut la Chișinău a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, având și probleme la menisc, fiind operat la sfârșitul lunii trecute. Pentru „Zak” urmează o perioadă lungă de recuperare.

Dragoș Iancu este un alt jucător care lipsește de mult timp din echipa antrenată de Horațiu Gal. Dragoș a suferit o intervenție chirurgicală la un genunche având nevoie de repoziționarea rotulei și curățarea cartilajului. Apoi, când lucrurile se îndreptau spre o revenire pe teren, acesta a suferit un accident auto, unde a suferit o fractură cominutivă la maleola dreaptă. Este de așteptat ca Dragoș Iancu să revină pe teren în aproximativ două săptămâni. „A fost o perioadă foarte grea pentru mine, abia aștept să revin pe teren. Sper să fiu mai puternic decât am fost înainte.” a declarat Dragoș Iancu pentru TurdaNews.

Ultimul care a intrat pe această listă este extrema dreaptă, Roland Thalmaier, cel care a suferit o accidentare la cot, în partida cu Universitatea Cluj, Roland urmând să lipsească aproximativ o lună de zile de pe teren.

În „episodul” viitor, veți afla despre jucătorii care evoluează sub culorile galben-albastre, deși au probleme medicale: Ionuț Rotaru, Gică Cîntec, Marius Szoke, Ionuț Irimuș, Răzvan Pavel, Cristi Ghiță etc.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate