fbpx

 
 
Scrie un comentariu

eclipsa

Mulți turdeni au avut ocazia să vadă azi-noapte, cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului! Asta pentru că au avut norocul să fie un cer senin, care a permis vizionarea cu ochiul liber.

 

Eclipsa a durat 103 minute, momentul maxim fiind la ora 23.22, ora României.

Multe zone din România au fost acoperite de nori, iar curioșii nu au putut vedea cu ochiul liber acest fenomen. În zona Turzii a fost, însă, senin! 

Observatori din întreaga lume au așteptat acest moment, fiind vorba de cea mai lungă eclipsă de Lună a acestui secol. Eclipsa a fost vizualizabilă integral de pe teritoriul României, în măsura în care nu au fost nori oe cer.

Eclipsa a conținut culorile specifice ale unei „Luni sângerii”. Durata îndelungată a fenomenului e pusă pe seama datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcție de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât și apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ.

Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă. Spectacolului astronomic de excepție din această noapte i s-a alăturat și cel al planetei Marte, care a fost vizibilă sub Lună.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate