fbpx

 
 
Scrie un comentariu

petre rosca

Autointitulatul episcop de Câmpia Turzii, Petre Ghirișanu (pe numele său adevărat, Petre Roșca), este în aceste zile în Grecia, în zona stațiunii Paralia Katerini.

 

El a pus câteva fotografii controversate pe contul său de Facebook, atât cu o sticlă de ”ouzo” (băutura alcoolică a grecilor, un gel de țuică) dar și cu câteva femei în costume de plajă, menționând că este cu ”măicuțele”.

Întrebat dacă a ajuns în rai, episcopul Petre Roșca Ghirișanu nu a răspuns decât cu un ”Yes baby!” celei care l-a întrebat.

Citește și:

Un fost cântăreț al Bisericii Ortodoxe din Câmpia Turzii și fost candidat din partea PSD a ajuns primul EPISCOP care va circula cu o Dacie!

Petre Roșca este angajat al Primăriei Câmpia Turzii, la Serviciul de Cultură, iar recent a fost implicat într-un scandal imens, după ce a menționat că a ajuns episcop al unei biserici ”a ortodocților de pretutindeni”. Biserica Ortodoxă Română, prin mesajul IPS Andrei, a transmis că această entitate nu este recunoscută oficial, iar exercitarea atribuțiilor de preot, din partea lui Petre Roșca, i-ar putea atrage probleme de natură penală.

IPS Andrei atrage atenția că gruparea din care face parte Petre Roșca nu poate fi considerată o Biserică, în adevăratul înțeles al cuvântului, pentru că este nerecunoscută și nu respectă regulile canonice ale Bisericii Ortodoxe Române.

”Această entitate nu este recunoascută de către Biserica Ortodoxă Română și nici de Statul român, neavând o formă juridică declarată. Prin urmare, gruparea domnului Petre Roșca riscă să intre în incidența Legii 489/2006 - Legea pentru libertatea religioasă și regimul general al cultelor, care prevede în art 23 alin. 4: ”Exercitarea fără drept a atribuțiilor de preot constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal”.”, a precizat IPS Andrei.

Citește și:

Autointitulatul episcop din Câmpia Turzii, Petre Roșca, ar putea intra sub incidența penală!

În România, sau pe Facebook, se poate declara orice, inclusiv preot, dar asta nu înseamnă că și este preot. Biserica Ortodoxă nu a ales niciun episcop din Câmpia Turzii”, a fost poziția oficială a Mitropoliei Cluj.

Foto: Facebook.

petre rosca 2

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate