fbpx

Scrie un comentariu

În ce măsură administraţiile locale şi-au schimbat mijloacele de informare? "Administraţia Facebook"  poate fi considerată o eroare sau...o necesitate? 

În ultimii ani reţeaua de socializare Facebook nu numai că a devenit principala metodă de petrecere a timpului liber, de comunicare şi desfăşurare a relaţiilor interumane, dar a devenit şi o sursă de informare pentru majoritatea cetăţenilor României.

Atunci când a venit vorba despre informarea şi relaţionarea cu cetăţenii oraşului, administraţiile locale din România au avut tendinţa să ţină pasul cu evoluţia tehnologică, adaptându-se astfel la noile provocări. De la vechile aviziere, până la utilizarea What's Up-ului pentru comunicarea între angajaţii primăriei, a fost cale lungă. 

Este şi cazul Municipiului Câmpia Turzii, a cărei conducere s-a adaptat treptat la noile mijloace de comunicare. Începând de la angajaţii primăriei şi consilierii locali până la primar şi viceprimar, toţi au înţeles necesitatea schimbării. Deşi în repetate rânduri au fost numiţi "administraţia Facebook" sau "primarul Facebook", au preferat să continue distribuirea comunicatelor şi informărilor prin intermediul binecunoscutei platforme de socializare. În ce măsură acest lucru a fost sau nu o eroare, rămâne de văzut.

Pentru a înţelege mai bine în ce măsură este necesară informarea prin intermediul site-urilor de ştiri online (prezente şi pe Facebook) şi a paginilor administrate de primăria Câmpia Turzii, vom analiza o statistică realizată de cei de la Facebrands:

După cum se poate observa, din cei 11.000 de utilizatori Facebook din Municipiul Câmpia Turzii (din populaţia totală a municipiului de 30.000, deci undeva peste o treime), 22,75% dintre ei se încadrează în intervalul de vârstă 25-34 de ani; 21,93% în intervalul 35-44 de ani; 18,68% în intervalul 18-24 de ani; 16,25% în intervalul 45-54 de ani; 8,94% în intervalul 55-64 de ani şi 3,74% în intervalul 65+. 

O primă eroare fundamentală a celor care contestă importanţa şi impactul Facebook ca mijloc de informare, este aceea care susţine că majoritatea utilizatorilor Facebook sunt copii. Ei bine, doar 7,72% dintre utilizatorii facebook au între 13 şi 17 ani în Municipiul Câmpia Turzii.

Cea de-a doua eroare întipărită în gândirea colectivă este aceea că "doar tinerii au Facebook", gândindu-ne la persoanele până în 30 de ani. Surpriză din nou! 51%, deci mai mult de jumătate, din totalul cetăţenilor utilizatori de Facebook din Câmpia Turzii au peste 35 de ani! 

Plecând de la aceste cifre, putem înţelege necesitatea unei aşa-zise administraţii Facebook, nu numai datorită impactului ca număr de persoane care ajung la informaţie, ci şi datorită rapidităţii şi puterii de distribuire a informaţiei! Spre exemplu, există articole în arhiva TurdaNews care au fost accesate şi de 77.572 de ori! 

La aceste cifre impresionante contribuie şi grupurile formate pe Facebook special cu scopul de a informa, precum:

1. https://www.facebook.com/groups/stiri.campia.turzii/

2. https://www.facebook.com/groups/527990980551009/

3. https://www.facebook.com/groups/turdanews/

Cetăţenii Municipiului Câmpia Turzii se pot informa cu privire la ultimele noutăţi, schimbări, evenimente accesând:

  1. site-ul primăriei: http://www.campiaturzii.ro/
  2. pagina de Facebook oficială a primăriei: https://www.facebook.com/primaria.campiaturzii/?ref=br_rs
  3. pagina de Facebook a Serviciului Cultură: https://www.facebook.com/Serviciul-Cultur%C4%83-1172717486137860/?ref=br_r

 

 

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate