fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Serviciile Google Maps oferă inclusiv condițiile de trafic din interiorul municipiilor Turda și Câmpia Turzii, în timp real! Astfel, conducătorii auto sau persoanele interesate pot studia condițiile de trafic (trafic rapid - trafic lent) direct de pe mobil sau de la PC/laptop.

 

Monitorizarea traficului se efectuează exclusiv pe baza datelor colectate şi prelucrate de companie de la smartphone-urile utilizatorilor care se află în locaţiile respective - şi care au modulul GPS activ şi aplicaţia Google Maps pornită, potrivit informaţiilor furnizate de companie. În aceste condiţii o şosea blocată de maşini în care nu se află niciun utilizator sau puţini posesori de smartphone-uri cu aplicaţia Google Maps instalată şi activă nu va putea fi afişată de aplicaţia companiei ca fiind aglomerată.

Google Android este cel mai utilizat sistem de operare pentru smartphone-uri din România. Aplicaţia Google Maps este disponibilă însă şi pentru alte smartphone-uri, precum Apple iPhone.

Odată îndeplinite cele două condiţii "telefonul tău trimite date anonime către Google, care descriu cât de repede te deplasezi. Când combinăm datele privind viteza ta cu datele privind viteza de la alte telefoane de pe acelaşi drum - din miile de mobile care sunt în mişcare în oraş la un moment dat, ne facem o impresie destul de exactă despre condiţiile de trafic, în timp real", potrivit datelor de pe blogul oficial al Google. "Combinăm încontinuu aceste date, pe care apoi le trimitem gratuit înapoi către tine prin stratul <<trafic>> din aplicaţia Google Maps. Este un efort aproape zero din partea ta: doar dă drumul la Google Maps pentru mobil înainte de a porni maşina - şi cu cât mai mulţi oameni participă, cu atât mai exacte vor fi informaţiile despre trafic".

De exemplu, pentru zona municipiului Turda datele de trafic, de la această oră, pot fi vizualizate la adresa:

https://www.google.ro/maps/@46.5640794,23.7906811,14.5z/data=!5m1!1e1?hl=ro

Pentru municipiul Câmpia Turzii, datele de trafic pot fi vizualizate aici:

https://www.google.ro/maps/@46.543309,23.882114,14.5z/data=!5m1!1e1?hl=Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,23.882114,14.5z/data=!5m1!1e1?hl=ro

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate