fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Răzvan Turcu, tânărul care în urmă cu 8 luni a suferit un grav accident auto (ca pasager într-un autoturism condus de un prieten al său), a postat un mesaj emoționant pentru tinerii de vârsta sa, care cred că la 18 ani, cu permisul de conducere proaspăt luat, sunt feriți de orice pericol, iar regulile de circulație sunt doar facultative. ”Oameni nevinovați ajungă să sufere din cauza inconștienței”, atrage atenția Răzvan Turcu.

 

De 8 luni, Răzvan Turcu este imobilizat la pat. A suferit 13 operații chirurgicale și mai sunt... Dar e optimist! Tocmai de aceea, mesajul său pentru tinerii de aceeași vârstă cu el, are un puternic impact.

”Salut! Mă numesc Turcu Răzvan și am 18 ani. Probabil destul de multă lume a auzit despre povestea mea, dar pentru cei care nu știu și nu mă cunosc o să vă explic pe scurt.

In data de 17 spre 18 decembrie 2016 am suferit un accident rutier din care am ieșit foarte “șifonat” (țin să menționez că eram pasager). Șansele mele nu au fost prea mari in primele zile, dar așa cum spune toată lumea, minuni există! M-am decis să scriu acest mesaj pentru cei de-o vârstă apropiată cu mine.

Toată lumea la 18 ani abia așteaptă sa treacă examenul auto și sa aibă permis de conducere. Ei bine, să știți ca dacă primiți acest act nu înseamnă ca vouă nu vi se poate întâmpla nimic și toate regulile vă exclud. Pot număra pe degetele de la o singură mână persoanele pe care le cunosc și au învățat ceva din experiența mea. Oameni nevinovați ajung să sufere din cauza inconștienței. Gândiți-vă la părinții voștri, la prietenii voștri înainte sa faceți ceva necugetat. Gândiți-vă la consecințe.

Știu că sunt și oameni pe care nu i-ar mustra conștiința când ar face un rău cuiva. Sau și mai grav, să ia o viață omenească. Sunt sigur că mai sunt cazuri unde cineva trage din cauza unui “prieten” și se luptă să își facă viața cât mai normală. Norocul meu e că am multe persoane care îmi sunt aproape și mă iubesc , iar asta mă motivează cel mai mult in lupta mea spre “a-mi reveni ” (prin acest mesaj vreau să le mulțumesc tuturor pentru asta de la familie, prieteni, pana la personalul medical).

Sunt sigur ca toți părinții își sfătuiesc copiii, dar pentru noi, tinerii, nu sunt de ajuns vorbele unui om trecut prin viață, le spunem “ce știți voi? vremurile s-au schimbat!”, dar să știți, prieteni, ca nimic din ce vă spune un părinte nu poate duce la lucruri rele. Familia este singurul sprijin și singura iubire ce nu dispare niciodată! De prieteni adevărați o să vă loviți de câteva ori in viață.

Vreau să cred că mesajul ăsta o să dea de gândit măcar unora dintre voi. Dacă cineva se întreabă cum sunt eu în urma accidentului, ei bine astăzi ,11.08.2017, fac exact 8 luni fără o săptămână de când sunt imobilizat la pat, am trecut prin aproximativ 13 operații chirurgicale și mai urmează. Sunt optimist că voi trece peste toate cu bine, și ca voi fi același “Turcu” pe care îl știți voi!

Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdare să-mi citiți gândurile, dar simțeam nevoia să scriu asta”, a scris Răzvan Turzu pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate