fbpx

Scrie un comentariu

Povestea performanțelor echipei de handbal a Turzii, simbolul unui micuț oraș din inima Ardealului, care se bate cu granzii României, e cunoascută de mulți. Povestea inimoasei galerii, care face show la fiecare meci de pe teren propriu (și nu numai!), dar și a publicului minunat care umple sala Gheorghe Barițiu, a fost subiectul unui video-reportaj al DigiSport.

 

Neluțu Bob, liderul galeriei turdene, le-a explicat reporterilor DigiSport cum se organizează galerie și ce planuri au, pe viitor.

Printre spectartorii nelipsiți de la meciurile de pe teren propriu, ocupând mereu același loc, este și starețul mănăstirii Dumbrava, preotul Vasile Crișan, duhovnicul majorității componenților din Generația de Aur a fotbalului românesc.

Povestea echipei și a minunatului public a început în 2011, iar TurdaNews a anticipat, printr-un editorial semnat de Gelu Florea, povestea care era pe punctul de a se scrie la Turda.

"A fost odată un loc, în care s-a produs un miracol... A fost ceva nemaivăzut, nemaipovestit şi nemaiîntâlnit în lumea asta! Fiecare jucător purta în el puterea a zeci de spectatori enigmatici, care ştiau taina simbiozei dintre public şi jucători. Pentru 60 de minute, acel loc a devenit unic, în spaţiu şi timp. Nu întreba cine a învins, pentru că învingătorii nu puteau fi numai unii! Închipuie-ţi că am jucat 7 contra la câteva sute plus 7! Cum poţi să câştigi în condiţiile astea?!", scria Gelu Florea în septembrie 2011, înainte de debutul Potaissei în Liga Națională, anticipând multitudinea de miracole handbalistice care s-au produs apoi în micuța sală din Turda Nouă.

Povestea echipei din Turda a făcut înconjurul țării. Peste tot suntem priviți cu respect și admirație, iar atunci când echipele sosesc la Turda, știu că le așteaptă unul dintre cele mai dificile meciuri din campionat.

”Turda are un obiectiv cu adevărat impresionat. Și când spun asta, mă refer la Salină, al cărei slogan este ”Poarta spre inima Transilvaniei”. Însă, vă spun o taină: oricât de adânc veți pătrunde în Salină, nu veți găsi niciodată INIMA Turzii! Pentru că ea este în micuța sală de sport din Turda Nouă. Acolo unde, pe durata celor 60 de minute de joc, i se aud bătăile cadențate... Bătăi care îți dau puterea SĂ CREZI! Să crezi că e locul în care orice miracol e posibil și orice adversar poate fi învins! Locul în care poți muta munții din loc, dacă vrei asta cu adevărat! Locul în care poți trăi frumoasa poveste a unui miracol! Locul care-ți poate da energia și curajul de a te autodepăși, de a-ți lua soarta în mâini și de a schimba viitorul, pornind de la un prezent curajos!

Și vă mai spun ceva... Atunci când spiritul din sala aia micuță, va invada Turda, abia atunci putem spera... Însă, pentru asta, poate că e nevoie să facem un adevărat pelerinaj motivațional, măcar la un meci al echipei-miracol. Vă aștept!”, mai spunea Gelu Florea, într-un alt editorial semnat în august 2014.

Vezi mai jos video-reportajul făcut de DigiSport:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate