Live Video
 

Videoreportaj la Digi24: Doamnele care apără frontiera aeriană (VIDEO)

modulo 550

terran 650

În mai puţin de 15 minute sunt gata să se ridice de la sol. Piloţii de vânătoare se antrenează în fiecare zi la bordul supersonicelor de luptă. În baza aeriană de lângă Câmpia Turzii, sunt şi femei-pilot, anunță Digi24.

Reportajul realizat de Digi24 la Baza 71 Aeriană de lângă Câmpia Turzii dezvăluie o lume mai puțin știută, o lume a femeilor care activează în forțele aeriene.

La nivelul escadrilei 713 elicoptere SOCAT sunt 5 femei pilot, dintre care una are specializarea necesară pentru zbor atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

„Obiectivele noastre au fost indetificarea hărţii cu terenul. Adică să ne uităm pe hartă şi să identificăm localităţile. Sunt foarte multe informaţii pe care trebuie să le captăm imediat şi să răspundem întocmai. Mi-am dorit foarte mult să zbor cu elicopterul pentru că zburăm jos, avem mai multe informaţii”, a declarat sursei citate, sublocotenent Ana Maria Silaghi, pilot Baza 71 Aeriană.

”Şi cum în spatele fiecărui bărbat de succes este o femeie puternică, nici baza aeriană Câmpia Turzii nu face excepţie. Acolo ele asigură întreţinerea părţii electronice de la avioane şi elicoptere. Fără ele, piloţii militari ar zbura aproape în orb.”, mai predcizează Digi24.

Vezi mai jos videoreportajul, integral:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...